Ukas student: Entreprenørskole

Ukas student er Jørgen som studerer på NTNUs Entreprenørskole. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Jørgen på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Mitt navn er Jørgen Berntson Aase, og jeg er masterstudent ved NTNUs Entreprenørskole. På NTNUs Entreprenørskole skal man starte bedrift, og teamet mitt og jeg er i gang med å utvikle et techselskap rettet mot musikkbransjen. Bedriften heter Rubato, og jobber for å lage en digital plattform for å koble artister og arrangører. Målet er å effektivisere dagens bookingprosesser, slik at artister og arrangører får tid til å gjøre det de har lyst til; skape gode musikkøyeblikk.

Før jeg startet på NTNUs Entreprenørskole tok jeg en bachelor i Music Business – Management, på Høgskolen i Innlandet, og har jobbet en del i musikkbransjen. Alltid vært glad i arrangere events, oppdatere meg på ny musikk og være med der ting skjer, så det ble fort naturlig at jeg endte opp med innovasjon og musikk.

Hvorfor valgte du å studere på NTNUs Entreprenørskole?

Jeg begynte å studere på NTNUs Entreprenørskole fordi jeg er opptatt av innovasjon og entreprenørskap. Da jeg gikk på videregående var jeg med i et par ungdomsbedrifter, og syntes det var utrolig spennende å bygge opp noe selv. Så da jeg søkte etter studier fant jeg fort NTNUs Entreprenørskole. Det var jo et masterprogram, så jeg måtte ta en bachelor før det. Siden jeg er opptatt av markedsføring, kreativitet og musikk falt valget da naturlig på Music Business.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg er som oftest fylt opp med å jobbe med startupen vi driver. Så det går stort sett i å komme på kontoret (som vi forøvrig har fått utdelt og kan disponere fritt fra NTNU), jobbe med ulike markeds- og produktutviklingsoppgaver, og være sosial. Vi har et utrolig godt studiemiljø på masterprogrammet, og det er mye sosial som skjer, så man kjeder seg absolutt ikke når man er på skolen. Alle kjenner alle. Ellers går resten av tiden i å jobbe med selve masteroppgaven også.

Hvordan liker du Trondheim/Ålesund/Gjøvik som studieby?

Jeg synes Trondheim er veldig fin som studentby. Det er alltid noe som skjer, enten det er konsert på Studentersamfundet, eller et arrangement i regi av linjeforeningen. Folk er flink til å ta initiativ og arrangere ulike arrangementer, så det er alltid noe å finne på. Man må bare lære seg å gripe muligheten.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er veldig bra. Som sagt, det er alltid noe å finne på, og ting å være med på, så det bidrar veldig til at studentmiljøet er bra. I tillegg har NTNUs Entreprenørskole et veldig tett og godt miljø. Man lever litt i sin egen boble når man går dette studieprogrammet, med tanke på at man ser de samme folkene hver dag og jobber tett sammen, men det er også noe som gjør at man blir så gode venner.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Når jeg er ferdig med studieprogrammet håper jeg å jobbe i min egen oppstart. Jeg håper vi har klart å etablere oss, få kunder og ha inntektsstrøm. Om jeg jobber i den oppstartet for alltid vet jeg ikke, men jeg vil nok alltid være interessert i små selskaper hvor man kan påvirke mye selv. Og det må nok heller ikke være musikkbransjen, men det får tiden vise.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Jørgen her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply