Ukas student: Digital Forretningsutvikling

Ukas student er Kristianne som studerer Digital Forretningsutvikling. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Kristianne på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Kristianne, er 22 år og kommer fra Bærum. Nå går jeg i første klasse på bacheloren digital forretningsutvikling i Trondheim.

Jeg er en utadvendt og sosial jente, og utenom skoletid jobber jeg på kafe, finner på masse gøy med vennene mine eller holder på med frivillige verv.

Hvorfor valgte du å studere digital forretningsutvikling?

Da jeg gikk ut av videregående var jeg helt blank på hva jeg hadde lyst til å jobbe som resten av livet – det er tross alt en stor beslutning å ta! Etter et friår der jeg jobbet og reiste, bestemte jeg meg for å flytte til Trondheim for å se om jeg klarte å finne ut av det. Begynte først på et årsstudium i pedagogikk, før jeg fant fort ut av at det ikke var helt min greie. Da jeg fikk høre om digital forretningsutvikling (som tidligere het IT-støttet bedriftsutvikling) gjennom venner, hørtes det ut som et studie som kombinerte fagområder jeg hadde interesse av å lære meg, og som jeg kunne trives på.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Dette semesteret vil en vanlig studieuke for meg innebære tre ganske fulle dager med undervisning – jeg prøver så langt det lar seg gjøre å møte opp i alle forelesninger uavhengig om det er obligatorisk eller ikke. I tillegg til forelesninger har vi øvingstimer der vi får hjelp av læringsassistenter til de obligatoriske øvingene som skal leveres. I tillegg til organisert undervisning krever en del av emnene mine arbeid på egenhånd, enten individuelt eller i gruppearbeid, og derfor er jeg ofte å se på skolen utenom forelesninger også.

Etter at skolearbeidet er unnagjort har jeg noen ganger en kveldsvakt på jobb, og utover det er jeg som regel sammen med venner. Med jevne mellomrom lager vi middag, ser på serier eller bare finner på noe annet morsomt sammen.

Hva slags fag har dere?

Nå har jeg bare gått dette studiet litt over ett semester, men i dette første året har vi en del innføringsemner som gir grunnleggende kunnskaper innenfor økonomi, informatikk, organisasjon og ledelse. Det gis blant annet grundig innføring i programmering i JavaScript, økonomisk styring og regnskap, databaser og datastøttet samhandling. I tillegg til alt det faglige får man mye erfaring med gruppearbeid gjennom at de fleste emnene innebærer samarbeid om for eksempel prosjekter eller oppgaver.

Mer om studiets oppbygning kan du lese om her.

Er dette et studie hvor man bør være veldig kreativ?

Da vi fikk innføring i hva de forskjellige emnene våre innebar første semester, var det snakk om å finne kreative løsninger på problemene vi ble presentert. Min opplevelse er at den kreativiteten dette studiet etterspør ikke nødvendigvis er at man er veldig oppfinnsom, men mer at man er idé og kunnskapsrik, slik at man klarer å finne gode løsninger. I de fagene som krever dette jobber vi som regel i grupper, og det er derfor flere som kan bidra til at resultatene blir gode.

Hvordan liker du Trondheim som studieby? Hvordan er studentmiljøet?

Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal beskrive det på noe annen måte Trondheim er en helt magisk studieby. Byen har alt man trenger og størrelsen er helt perfekt. Studentmiljøet står også veldig sterkt i byen, og det er etter min mening en veldig studentvennlig by.

Det at det er så mange studenter i byen gjør at det finnes mange ulike interesser, og noe for enhver smak. Det er ikke bare gjennom fadderuken man får gode venner – frivillige verv er en ypperlig mulighet til å finne mennesker som interesserer seg for det samme som deg! Jeg tror at det er nettopp disse vervene som skaper det unike studentmiljøet Trondheim har.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Etter jeg er ferdig med denne bacheloren har jeg nok lyst til å ta en master for å få enda mer ettertraktet kompetanse til arbeidslivet. Derfor er det en del år til jeg ferdig, og jeg er rett og slett ikke helt klar over hvilke jobber jeg kan få – da markedet hele tiden er i endring. Allikevel har studiet et stort fokus på hvordan man kan analysere en organisasjons behov for IKT løsninger, og hvordan man best mulig kan skape dette. Jobber som andre har fått etter endt bachelor er eksempelvis IKT-konsulent, brukerstøtte, markedskonsulent eller produktansvarlig. Men markedet er som nevnt stadig i endring, og det vil derfor forhåpentligvis være behov for denne typen kompetanse i mange ulike stillinger fremover.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Kristianne her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

3 thoughts on “Ukas student: Digital Forretningsutvikling

Leave a Reply