Stemmer disse mytene om studentlivet?

De fleste har hørt noe om studentlivet, enten det er positivt eller negativt. Vi har laget en liste over noen myter som vi skal avkrefte eller bekrefte. Stemte det du hadde hørt om studentlivet?

Det kan være vanskelig å forestille seg hvordan studentlivet er, før du har begynt å studere. Men for at du skal ha noe å forberede deg på før studiestart, kan du her lese noen myter om studentlivet og se om de faktisk stemmer.

Du får ingen fritid

Som sagt varierer arbeidsmengden veldig fra studie til studie. Noen studier har mye obligatorisk oppmøte eller arbeidsoppgaver, mens andre ikke har noen ting. Men uavhengig av studie, vil du som student alltid ha fritid, ettersom du selv styrer din egen hverdag i stor grad. Man bestemmer selv når man ønsker å lese og jobbe med skolearbeid og du har som regel muligheten til å legge opp uken slik du selv ønsker.

Det er ikke tid eller sted til å møte studenter på andre linjer enn din egen

Dette stemmer ikke! Enten du studerer i Trondheim, Ålesund eller Gjøvik er det muligheter for å bli kjent med studenter på andre studier. Du kan for eksempel engasjere deg i ulike studentersamfund eller begynne med idrett. Alle studentbyene har et bredt utvalg av idretter, som er en super mulighet til å bli kjent med studenter fra alle type studier.

Lommeboka blir lett tom og du lever bare på nudler

De fleste studenter kjenner seg nok igjen i dette punktet, og studietiden er kjent for å være en periode i livet der du kanskje ikke har spesielt god råd. Når du flytter hjemmefra er det mange hverdagslige ting du er nødt til å bruke penger på, som du kanskje ikke har måttet kjøpe tidligere. Dersom du ikke jobber mye ved siden av studiet, vil nok ikke studielånet dekke en luksuriøs livsstil, noe som gjør at man er nødt til å bli flink til å planlegge og prioritere! Dersom du bruker pengene dine nogenlunde fornuftig, skal du nok slippe å spise nudler til middag hver dag. Slik som det meste annet er studentøkonomien en tilvenningssak!

Ingen lekser eller prøver

På videregående er man vant til ukentlige prøver og masse lekser, men når du begynner på universitetet blir det litt annerledes. Hvor mye arbeid som kreves av en, obligatoriske innleveringer og eksamensformer varierer veldig fra studie til studie, men de fleste studieretninger har en eller annen form for oppgaver som skal leveres inn minst en gang i semesteret. Man kan derfor si at du ikke har lekser eller prøver som på videregående, men du må nok likevel regne med å få obligatoriske oppgaver og innleveringer i løpet av semesteret.

– Åsne, pedagogikk, 4. året

Leave a Reply