Ukas student: Sykepleie

Ukas student er Geir som studerer Sykepleie ved NTNU Ålesund. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Geir på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er 24 år og har vokst opp på Valderøya like ved Ålesund. Mine venner kjenner meg som over gjennomsnittlig glad i sang, dataspel og søtsaker. Jeg var passe lei skole etter videregående og selv etter hvert når jeg søkte og fikk studieplass her i 2017 og 2018 så takket jeg nei for å fortsette i dagligvarejobben. Året 2019 bestemte jeg meg for å faktisk ta studieplassen og flyttet like ved campus.

Hvorfor valgte du å studere sykepleie?

Tanken om å studere sykepleie begynte å vokse når jeg fikk studieplass i 2017 (selv om det ikke var førstevalget mitt da) for det å ville hjelpe andre kommer ganske naturlig for meg. Til og med i butikkjobben var det alltid en glede å hjelpe de kundene som virkelig trengte hjelp eller bare forebygge uhell. Det slo meg rett og slett at jeg ville hjelpe de trengende.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Dei fleste veker på campus er 3-4 dagar med forelesning i 4 timer eller mer og 1 dag med seminar og/eller øvingsdag på laboratorium. Det jeg kaller lab er egentlig bare simuleringsrom, 3+ rom med senger ment å se ut som en sykehussetting, hvor vi møter opp med uniform og alt. Når jeg skal studere selv i fritida liker jeg best å gå gjennom gamle eksamensoppgaver. Ellers er det mye kaffe i hverdagen.

Det beste med hverdagen i studietida?

Jeg har blitt ganske glad i å møte opp på forelesning på morgenen etter hvert. Det er mye som ikke er obligatorisk, men det blir alltid en god start på dagen.

Hvordan liker du Trondheim/Ålesund/Gjøvik som studieby?

Vel jeg har knapt flyttet en mil så jeg er godt kjent med området og kan ærlig si at jeg går helst bare på fjelltur når det er fint vær, men naturen her er meg kjær. Selve byen er ingen stor plass, men jeg stortrives på campus. Kanskje det bare fordi vi er så mange sykepleierstudenter, men jeg treffer alltid medstudenter på biblioteket hvilken som helst dag i uka.

Fordelene med Ålesund?

Alt utenfor bysentrum, deriblant campus og hvor jeg bor, er bare kilometer på kilometer med forstad med god plass til natur og jeg liker det sånn. Det gjør seg til fine turområder for både vandring og jogging.

Hvordan er studentmiljøet?

Linjeforeningene er ganske unge, men ballen synest å ha begynt å rulle i den forstand. Vi hadde i alle fall godt med arrangement første semester. Ja og takk til alle fadderne for en god start på studiene. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Jeg er fortsatt usikker på hvilken spesifikk institusjonstype eller avdeling jeg ønsker, alt mellom sykehus og sykehjem er en mulighet. Det eneste overordnede målet jeg har nå er at jeg vil jobbe i noen år før en eventuell mastergrad.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Geir her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Sykepleie

Leave a Reply