Hvilke nyttårsforsett har studentene? NTNU Ålesund

Nyttårsforsett er ingen ny ting, men også noe vi alle har gjort et forsøk på. Enten det var i år skal jeg trene mer, spise sunnere, lese mer, være mindre på fest eller prøve nye ting trenger man viljestyrke og et støttende miljø for suksess…

…Vi har gått rundt og spurt elevene i Ålesund samlet noen av de morsomste nyttårsforsettene vi kom borti og skal svare på hvordan Ålesund kan hjelpe med å løse de.

Jobbe mer strukturert

Vi starter med en klassiker, lese mer. Denne var en gjenganger blant studentene. Ikke så overraskende siden eksamen fort kommer rundt svingen når det er så mye gøy å gjøre i studiehverdagen. For at eksamen ikke skal komme like overraskende tilbyr NTNU studieveiledere som kan hjelpe deg med å få oversikt over faget.
Vi tilbyr også Studass (studieassistenter) som er tidligere elever som er ansatt av skolen til å hjelpe deg med alt du ikke forstår. Dette er en ressurs som vil gjøre lesingen veldig mye lettere og den er gratis! Studentassistentene finner du ofte i lesesalen etter skoletid og studieveilederne har egne kontorer

Ikke feste hver torsdag

Torsdag er en fest dag for de fleste studentene, grunnet tilbud på drikke og arrangementer for studentene. Det som heller gjør det vanskelig for mange er at fredag og lørdag er en like stor fest dag og derfor kan det bli litt mye. Er det en ting studentlivet i Ålesund tilbyr så er det muligheten til å ha det gøy. Her må man egentlig bare ha viljestyrke til å si nei, for å finne en fest i studiehverdagen er aldri et problem.

Trene mer regelmessig

Dette er nok en klassiker og nå skal jeg gi deg en åpenbaring. Her i Ålesund har vi noe kalt ÅSS (Ålesundstudentsamfunn) som man kan melde seg inn i for å få ulike fordeler og tilbud som lån av sportsutstyr, gratis inngang på alle utestedene, rabatter på blant annet XXL og viktigst, tilbud på treningssenter. Med dette medlemskapet kan du trene på den lokale gymmen kalt Warehouse for kun 200kr i måneden hvor gruppetimer og MMA er inkludert. Da setter hvertfall ikke studentbudsjettet grensa for dette nyttårsforsettet 😉

Kjente du deg igjen i noen av nyttårsforsettene?

-Ole-Martin, Sykepleierstudent i Ålesund

Leave a Reply