Bli kjent med Viktor fra #NTNUMittFørsteÅR

Hey! Nå skal dere få bli bedre kjent med Viktor fra #NTNUMittFørsteÅr! Hver måned forteller Viktor i små videosnutter om hvordan det første studieåret har gått. Viktor er den eneste studenten fra #NTNUMittFørsteÅr som tilhører Ålesund Campus! I dette blogginnlegget skal du bli bedre kjent med studenten.

«God dag! Viktor her. Så gøy å se dere er interessert i studenthverdagen og følger med på bloggen i tillegg! Ved å følge med på #NTNUMittFørsteÅr og i våre kanaler kan du få mye bra informasjon ifra studentens synspunkt! Det skal bli gøy å svare på disse spørsmålene nedenfor, og håper dere også får noe ut av det!»

1. Hvor kommer du fra?

Jeg kommer fra Bergen

2. Hvilken linje gikk du på videregående?

Jeg gikk elektrofag vg1, El-energi og ekom i vg2 (det er den vanlige retningen man velger for å bli elektriker), så gikk jeg videre på påbygg vg3 for å få studiekompetanse.

3. Gikk du rett fra videregående til universitet, eller har du gjort noe i mellomtiden før du begynte på NTNU?

For å komme inn på elektroingeniør-studiet var det krav om R1, R2 og fysikk 1. Så jeg tok noe som het forkurspakken på privatskolen Metis. Følte jeg fikk god kompetanse i matematikk det året. Samtidig har jeg jobbet litt med ute med forskaling-snekring og i butikkjeden Gamestop.

4. Hvorfor ville du studere elektroingeniør?

Den tanken om å studere elektroingeniør kom litt etter hvert. Jeg begynte jo først med elektro på vgs. Etter det fant jeg nok ut at jeg ville prøve å gå elektroingeniør-studiet.

5.Hva er det beste med å studere elektroingeniør?

Har jo nylig begynt, men det jeg liker best er vel hvordan jeg blir inspirert av linjen. At jeg får forklaring på hvordan teknologi, strøm, signaler og diverse fungerer.

6.Hva er det beste med å studere i Ålesund?

Det jeg liker best er nok hvor koselig og vakkert det er der.

7.Er det noe ved livet som universitetstudent som har overrasket deg, som du ikke hadde tenkt på eller forventet da du begynte å studere? 

Det som overrasket meg litt, er hvor mye du er sjef over din egen hverdag. Merket hvor forskjellig folk planla hverdagen sin. Ble også overasket over alle mulighetene du har som student. Du kan f.eks søke diverse verv, organisasjoner og jobber.

8.Hva vil du si til en videregående-elev som er usikker på om han/hun skal søke elektroingeniør?

Det jeg vil først si er at du klarer alltid alt du setter deg som mål! Hvertfall realistiske mål haha! De fleste som ikke forsetter på linjen var rett og slett ikke interessert eller motivert nok. Om fysikken og matten du har/hadde på videregående er grei er det et godt utgangspunkt!

Sitter du igjen med spørsmål om studentlivet, elektroingeniør, eller noe annet som dreier seg om NTNU? Legg igjen en kommentar under innlegget eller send oss en melding på Instagram eller Facebook!

Viktor, Elektroingeniør, 1. år

Leave a Reply