Prøv noe nytt som student i Trondheim!

Nytt år, nye muligheter. Og ikke minst nye opplevelser. Trondheim er en studieby hvor det alltid er noe spennende å finne på. Men med Samfundets konsertprogram som aldri svikter, og faste innslag på byens kaféer er det fort gjort å gå litt i de samme gamle sporene.

Derfor har vi samlet noen av de tingene som skiller dette semesteret fra det vanlige programmet i studenthverdagen. Og, for å si det sånn, så kan våren 2020 bli et semester helt utenom det vanlige! Her er tre av de arrangementene som du ikke ser hver vår.

EM i Håndball

Du hørte riktig! Gjennom siste halvdel av januar kommer herrelandslag fra hele Europa til å kjempe om gullmedaljen under det 14. europamesterskapet i håndball. Mesterskapet arrangeres i år av Norge, Sverige og Østerrike, og de har valgt å legge to av gruppespillene til nyoppussede Trondheim spektrum. Enten du er sportsidiot, eller bare vil oppleve folkefesten når Norge spiller på hjemmebane, så er dette noe for deg. Og skulle du ha lyst til å se sluttspillet, går det både tog og direktefly til finalebyen Stockholm.

For kommende studenter er det også verdt å vite at EM for kvinner også spiller kamper i Trondheim, når det blir arrangert i desember.

Sirkus Lemaitre

Lemaitre er kanskje ett av de kuleste og mest spennende bandene i Norge for tiden. Og for tredje år på rad inntar de Trondheim, men denne gangen på storslagent vis. Sammen med seg har de både Kjartan Lauritzen, Anna of the North og Isah for å gi Samfundet et show uten like. Er du mer glad i Standup sier du? De har nemlig også med seg Jonis Josef som konferansier. Februar får, med andre ord, en pangstart uten like.

Melodi Grand Prix

Hele Norges musikalske fyrverkeri har lagt finalen til Trondheim Spektrum. Bare en snau måned etter at hallen har blitt fylt av Europas håndballelite, trår noen av Norges største artister inn med brask og bram. Kanskje blir dette en gjenganger de neste årene? Da er det bare å pakke glitterjakka eller gullbuksene og sette snuten mot Trondheim. Og skulle det flytte tilbake til Oslo, så har du fortsatt en sikker vinner til neste temafest pakket og klart.

Det er med andre ord mye å glede seg til som student ved NTNU. Du sitter der kanskje litt skuffa på videregående nå, men fortvil ikke. Det finnes drøssevis av unike kulturelle arrangementer i hver en lille krik og krok av Trondheim. Og noen av de kan du finne her i blogginnlegget vårt om kultur på studentbudsjett.

Sondre, musikkvitenskap, 5.år

Leave a Reply