Bli kjent med Sander fra #NTNUMITTFØRSTEÅR

Sander er en av studentene som er med i kampanjen #NTNUMittFørsteÅr! Hver måned forteller Sander om hvordan det er å være førsteårsstudent på NTNU, og i dette blogginnlegget skal du få bli enda bedre kjent med dataingeniør-studenten.

Tidligere i fjor høst startet Sander på Dataingeniørstudiet på NTNU Gjøvik. Hver måned kommer vi ut med en video om hvordan studiehverdagen til Sander er i løpet av hans første år på studiet. I dag kjører vi åtte kjappe med Sander!

1. Hvor kommer du fra?

Jeg kommer fra Trondheim.

2. Hvilken linje gikk du på videregående?

Jeg gikk studiespesialisering med realfag.

3. Gikk du rett fra videregående til universitetet, eller har du gjort noe i mellomtiden før du begynte på NTNU?

Etter videregående jobbet jeg et halvår før jeg startet min førstegangstjeneste i Forsvaret i januar 2017. Etter dimisjon var jeg veldig usikker på hva jeg ville studere, så det ble et og et halvt år med jobbing før jeg bestemte meg for å prøve dataingeniør.

4. Hvorfor ville du studere dataingeniør?

Jeg synes det høres ganske spennende ut, men også fordi jeg tror det er lett å få jobb etter endt utdanning med tanke på at en veldig stor andel av utstyr vi bruker er datastyrt.

5. Hva er det beste med å studere dataingeniør?

Jeg synes det er spennende, og jeg vet at jeg kan få bruk for senere.

6. Hva er det beste med å være student i Gjøvik?

Jeg kommer som sagt fra Trondheim og tenkte det kan være spennende å prøve en ny by. Hittil trives jeg bra i Gjøvik og synes det egentlig er litt deilig å bo et stykke hjemmefra.

7. Er det noe ved livet som universitetsstudent som har overrasket deg?

Visste at man blir litt mer selvstendig enn tidligere skoler, men har måttet være litt mer selvstendig enn jeg har trodd. På grunnskolen og videregående blir man pisket litt rundt, mens her må man piske/motivere seg selv.

8. Hva vil du si til en videregående-elev som vurderer å søke dataingeniør på NTNU?

Søk i vei! Det er gode jobbmuligheter som dataingeniør. I verste fall kan man bytte studie.

Sitter du igjen med spørsmål om studentlivet, dataingeniørstudiet, eller noe annet som dreier seg om NTNU? Legg igjen en kommentar under innlegget eller send oss en melding på Instagram eller Facebook!

Petter, Maskiningeniør, 2.året

One thought on “Bli kjent med Sander fra #NTNUMITTFØRSTEÅR

Leave a Reply