Mange spørsmål fra familien i jula? Se her

Maser familien om hva du skal gjøre til høsten og hva du skal studere? Er du ikke helt sikker selv og synes du det er vanskelig å vite hva det faktisk vil si å studere? Og hva gjør man egentlig på de ulike studiene? Vi har oppsummert høstens blogginnlegg for å gi deg en liten oversikt og kanskje svare på noe av dette! 

Kanskje du har fulgt oss i høst og fått med deg alle blogginnleggene, eller kanskje du nylig har begynt å følge oss. Uansett har vi prøvd å oppsummere det vi har publisert i høst i ett innlegg. Du har kanskje glemt innlegget, ikke fått det med deg, eller kanskje du ikke visste at du lurte på nettopp dette! Når jeg skulle søke meg inn på studier var det mye jeg lurte på og mye jeg ikke visste at jeg lurte på før jeg fikk svaret. Les videre og kanskje får du svar på akkurat det DU lurer på!

Ukas student – hvordan er en vanlig studiehverdag?

Hver tirsdag har du kunnet følge ulike studenter på vår Instastory for å få et lite innblikk i deres studier og studiehverdagen her på NTNU. De samme studentene har hver uke svart mer utdypende på litt flere spørsmål her på bloggen. Du har blant annet kunne lese om Marina som studerer Shipping Management, Peter som studerer nanoteknologi og Marie som studerer bevegelsesvitenskap her på bloggen i høst 🤩 Intervjuene med alle de andre studentene finner du under overskriftene “Ukas student: “. Sjekk de ut da vel!

Og finner du ikke studiet du vil vite mer om her kan det hende vi har fulgt en student derfra på instastory. Finner du det ikke der heller send oss en melding så skal vi prøve å svare på alt du lurer på.

Hva gjør egentlig studenter på fritiden?

I høst har vi snakket med flere studenter som har lyst til å vise fram sin hverdag og hva de gjør på fritiden sin. Det er ikke så lett å se for seg hva studenter gjør når de ikke er på skolen, men vi har prøvd å gi dere et lite innblikk i nettopp det.

Som student ved NTNU er det utrolig mye man kan finne på, alt fra verv i linjeforening, til idrett og andre organisasjoner! Nå lurer du kanskje på hva et verv er; et verv kan innebære så mangt, men kort sagt er det frivillig sosialt arbeid, ofte det du gjør med god samvittighet i stedet for skole. Det er en fin mulighet til å bli kjent med nye personer utenfor studiet ditt og til å prøve ut nye ting.

Bella tar en master i media, kommunikasjon og informasjonsteknologi, og på fritiden er hun kommunikasjonsansvarlig i Norsk kommunikasjonsforenings studentlag. Bendik studerer industriell kjemi og bioteknologi, og han er med i webkomiteen til sin linjeforening. Åsne på sin side er stønter for Studentersamfundet i Trondheim ved siden av pedagogikk-studiene sine.

Hva innebærer faktisk studiet?

I blogginnleggene “Min studieuke” viser vi hvordan en typisk uke kan se ut. Alt fra når vi er på skolen, hvor mange forelesninger vi har og hvor mye vi må jobbe med skole, til når vi har fri og hva vi gjør på fritiden. I høst har blant annet Stine vist fram sin studieuke på Europastudier med statsvitenskap, Peter har delt hvordan en typisk studieuke på industriell økonomi og teknologiledelse kan se ut, og ikke minst har Lina fortalt om sin hverdag på årsstudium i sosiologi, som hun tar som breddeår på sin bachelor i allmenn litteraturvitenskap. Du finner flere innlegg om typiske studieuker på bloggen, så hvis du vil se hvordan en vanlig studieuke kan se ut, sjekk de ut!

Utveksling – våre erfaringer

Mange NTNU-studenter velger å dra på utveksling, og det er en mulighet også du har hvis du begynner hos oss. NTNU har avtaler om utveksling med mange land så det er mye å velge mellom! I et forsøk på å vise fram noen av de ulike mulighetene du har viser Signe fram sin studieuke i London, og Peter og Ane forteller om sine opplevelser på utveksling til Italia og Danmark.

Håper dette svarer på noen av spørsmålene dine, men hvis ikke er det bare å sende oss en melding på Facebook eller Instagram!

Martha, 3.år, industriell kjemi og bioteknologi

Leave a Reply