Kaféer og restauranter for NTNU-studenter

Hvordan ber du ut noen på en kaffe når du lever på studentbudsjett? Hvor kan du ta med vennegjengen ut og spise, uten å svi av hele stipendet? Og får man god kaffe på campus Gjøvik? Vi lurte på det samme før vi begynte på NTNU! Derfor gjorde vi dere en tjeneste og testet ut noen av de beste kaféene og restaurantene for NTNU-studenter.

Vil du heller høre hvor bra maten ved restaurantene smaker? Eller se hvor god kaffen i Trondheim faktisk er? Sjekk ut YouTube-videoene for Trondhem her og her, eller Gjøvik her.

Kafé i Trondheim

Trondheim beskrives ofte som den norske kaffehovedstaden, og med god grunn. Ikke bare har Dromedar kaffebar noen av de mest ettertraktede kaffebønnene fra Lindesnes til Nordkapp, men atmosfæren på byens små lokale kaféer er kanskje den ene tingen man burde sjekke ut på en dagstur til Bartebyen.

Se for deg at det er fredag. Du og vennegjengen kommer ned bakken fra Gløshaugen mot Samfundet. Det er helg og dere har lyst på lunsj, med en liten kopp sort gull ved siden av. Look no further! Dromedar Øya er den nyeste introduksjonen i Trondheims helt egne kafékjede. Her får du både lunsj, middag, dessert og drikke av alle slag. Spesialiteten deres, Søt chilli (caffe mocca med chilli), er kjent over hele byen. På den friskere siden av spekteret kan også smoothie bowls anbefales på det sterkeste

Spol fram til en travel lørdag i midtbyen. Du har endelig hatt tid til å kjøpe en ny bukse, og vil unne deg litt ekstra kos. Kanskje du til og med savner mormor litt? Da har Trondheim sin helt egne bestemor: Mormors stue. Ikke bare er det et av de koseligste lokalene i hele Trondheim sentrum, men hele lokalet er fylt av duften fra ferske boller og nytrukket kaffe. På toppen av det hele er det også studentrabatt på alt av mat og drikke. En perfekt plass for både skolejobbing og for en hyggelig kveld med venner!

Søndagen er her og du har kanskje familien på besøk. Etter en kjapp titt på Nidarosdomen setter dere nesen mot Trondheims egentlige stolthet: Bakklandet. Rett over Gamle Bybro, også kjent som lykkens portal, finner du Antikvariatet. Lyden av jazz (enten fra anlegget eller live i kaféen), lukten av kaffe og synet av bokhyller fylt med gamle bøker møter deg. Her kan du både lese, ta en kaffe og dra på en av de daglige konsertene de har her. Enten du liker improteater eller gulrotkake, så har de alt her!

Restauranter i Trondheim

Men la oss nå si at du har fått nok kaffe for dagen etter timene på lesesal. Kjæresten din har bursdag, og dere skal feire med middag. Kanskje dere vil gå ut og spise? På studentbudsjett er ikke dette alltid like lett, men heldigvis er Trondheims restauranter fylt til randen av studentrabatter. Og en av de beste finner du på Olivia Solsiden.

Fra mandag til onsdag får du nemlig 20% rabatt for å være student. I koselige atmosfære, med bilder fra Firenze, kan du nyte både pizza og pasta laget på autentisk italiensk vis. Kjøkkenet bugner av innhentede italienske kokker som virkelig kan faget sitt. Vil du heller bare ta en kaffe og jobbe litt med skole? De er en av få restauranter i Trondheim uten spiseplikt, så du kan sitte i den samme atmosfæren og gjøre eksamenslesningen litt mer overkommelig.

Er du derimot lysten på noe litt raskere, men like godt? Da er La Border Burrito Bar stedet for deg. Med mål om å åpne trøndere for autentisk tex-mex (dårlig med fredagstaco her) har de slått an med brask og bram de siste årene. Her får du deilige burritos med ingredienser fra bunnen av, fantastiske tortas (meksikanske sandwicher) til lunsj eller nachos for både kjøtteter og veganer. En av mine personlige favoritter.

Gjøviks kaféer

Men hva om du ikke studerer i Trondheim, men i Gjøvik? Frykt ikke! På Gjøvik sjokolade får du ikke bare håndlaget sjokolade og konfekt. Du får også en nydelig kafétur for en relativt studentvennlig penge. Dette er kanskje ikke stedet du nødvendigvis drar for å lese hvis du er lei av lesesalen, men heller et sted du drar etter at du er ferdig på lesesalen. Og med et utvalg som strekker seg fra kakao til gelato, så er du garantert noe for en hver smak og en hver årstid.

Vil du derimot ha en litt hyggeligere studieøkt? Ja, da trenger du ikke dra fra campus en gang. I S-bygget på NTNU sitt campus i Gjøvik finner du en kafé som går langt forbi det man forventer av en tradisjonell kantine. Kaféen heter Krus og tilbyr både mat og drikke for en hver smak, til en svært studentvennlig pris. Så enten du skal sette deg ned med en svart kaffe og ex.phil, eller feire at eksamen gikk bra med kake og cappuccino: Krus bør sjekkes ut.

Har vi glemt dine favoritter? Legg igjen en kommentar under da vel. Og husk at du kan se videoer av at vi i redaksjonen sjekker ut alle plassene på YouTube-kanalen vår her.

Sondre, musikkvitenskap, 5.år

One thought on “Kaféer og restauranter for NTNU-studenter

Leave a Reply