Bli kjent med Simen fra #NTNUMittFørsteÅr

Kanskje du kjenner igjen Simen fra før av? Da har du sikkert fått med deg kampanjen #NTNUMittFørsteÅr! Hver måned forteller Simen om hvordan det er å være førsteårsstudent på NTNU, og i dette blogginnlegget skal du få bli enda bedre kjent med datateknologi-studenten.

Simen begynte å studere datateknologi på NTNU i Trondheim tidligere denne høsten, og så langt har han fått oppleve mye av hva NTNU-livet har å by på! For å gi deg et innblikk i hvordan det er å gå fra å være videregående-elev til å bli universitetsstudent, kan du følge Simen i kampanjen #NTNUMittFørsteÅr. Her deler han åpent om studiehverdagen og alt den har å by på. Men hvordan endte han egentlig opp på NTNU? Har han hatt friår, og hvorfor studerer han egentlig datateknologi? La oss finne det ut – vi kjører åtte kjappe med Simen!

1. Hvor kommer du fra?

Jeg kommer fra Oslo.

2. Hvilken linje gikk du på videregående?

Jeg gikk studiespesialisering med realfag.

3. Gikk du rett fra videregående til universitetet, eller har du gjort noe i mellomtiden før du begynte på NTNU?

Jeg gikk ikke direkte fra videregående til universitetet. Veien etter videregående gikk først til ett år førstegangstjeneste i Nord-Norge. Da året i militæret nærmet seg slutten ble jeg mer usikker på veien videre. Jeg endte opp med å ta ett «friår», der jeg tok opp fag og jobbet ved siden av. I det samme året fikk jeg en interesse for å prøve ut et sivilingeniørstudium på NTNU og nå er jeg her😃.

4. Hvorfor ville du studere datateknologi?

Jeg hadde hørt mye bra om studiet fra venner i Trondheim, så jeg tenkte at jeg hadde lyst til å prøve det ut.

5. Hva er det beste med å studere datateknologi?

Det er et veldig godt studentmiljø! I tillegg er det flere interessante fag.

6. Hva er det beste med å være student i Trondheim?

Det beste med å være student i Trondheim er alle mulighetene du har her! Du kan drive på med din kjente og kjære idrett i Trondheim sammen med andre studenter, eller prøve noe helt nytt du aldri har prøvd før. Det er også mange forskjellige frivillige verv du kan ha hvis du ønsker, som for eksempel verv i Samfundet, UKA, linjeforening og mye mer. Bor du i sentrum er det heller ikke lang vei til bymarka.

7. Er det noe ved livet som universitetsstudent som har overrasket deg?

Det som jeg visste kom til å skje men likevel overrasket meg, er den høye graden av selvstendighet du får som student. Det er du som er din egen «administrerende direktør», og for min del så ble det en overraskelse å skulle planlegge skole, trening, verv og fritid.

8. Hva vil du si til en videregående-elev som vurderer å søke datateknologi på NTNU?

Søk, søk, søk! Du trenger ingen kunnskap om IT fra før! Jeg hadde ikke programmert i det hele tatt og visste ikke mye om hva data gikk ut på. Studiet er lagt opp slik at man starter med det som er helt grunnleggende. Hvis du er usikker, så anbefaler jeg å lese litt mer om studiet på NTNU sine nettsider, og mitt beste tips er å prøve det ut! Det er veldig få som er 100% sikre før de søker. Så det er helt normalt å begynne på et studie, og så kanskje bytte til et annet fordi man oppdager at det ikke passet likevel.

Det var alt for denne gang, men frykt ikke! Simen og hans studiehverdag kan du følge i nesten alle våre kanaler: på Facebook, Instagram og til og med på Youtube, og hver måned forteller han om et nytt tema. Har du lyst til å lese mer om datateknologi, anbefaler Simen og jeg at du sjekker ut denne nettsiden.

Sitter du igjen med spørsmål om studentlivet, datateknologi, eller noe annet som dreier seg om NTNU? Legg igjen en kommentar under innlegget eller send oss en melding på Instagram eller Facebook!

Ingrid, Likestilling og Mangfold, 4. år

Leave a Reply