Campus Tour- Ålesund

Har du lurt på hvordan innsiden av NTNU i Ålesund ser ut? Da har du kommet til rett plass fordi jeg skal gi dere et innblikk i hvordan skolen er oppbygd og et å annet «inside tips»!

Campus også kjent som skoleområdet består av 5 bygg:

Ankeret, nautilus, lanterna, kompasset og gnisten. Ankeret er også kjent som hovedbygget. Her har vi de største forelesning og lesesalene, kantina, biblioteket, studentforeningene, øvingslabb for sykepleien og bioingeniørene.

I lanterna holder ingeniørene til hvor de har data, vr og simuleringslabber. Her ligger også gymsalen til skolen som er aktivt brukt under eksamenstiden av sykepleierne.

Lærerne holder til i Kompasset sammen med studentbedriftene og kommunikasjonsavdelingen.

Gnisten er også kjent som fagskolen.

Kantina

Vi begynner med kantinen som er plassert rett ved hovedinngangen i første etasje. Her tilbyr de alt fra baguetter til middager som laksefilet og ball. Dette er en av de største samlingspunktene for studentene og rundt lunsjtider yrer det med liv.

Biblioteket

Rett over kantinen befinner biblioteket seg. Her kan man låne pensumlitteratur, lese eller bare ta en pause i en av deres behagelige sofastoler. Ikke så uvanlig å se en eller to studenter duppe av her i eksamenstiden. I tredje etasje over biblioteket har vi en lesesal kalt stillesalen. Her kan man sette seg for absolutt arbeidsro.

Beddingen

Dette er en annen lesesal som befinner seg i fjerde etasje. Her er det mer plass for gruppearbeid og støynivået er betraktelig høyere. En veldig fin plass å jobbe med gruppeoppgaver eller hvis du ikke har noe imot litt prat i bakgrunnen. Her er det også sakkosekker for å gjøre de lengste leseøktene litt mer behagelige.

Forelesningsaler

Vi har også forelesningssaler som dette spredt rundt på campus. Når vi kjenner at vi trenger en pause fra den hardtarbeidende studenthverdagen kan vi spille litt bordtennis, ta en tur innom studentforeningene eller ta seg en lur på en av de mange sakkosekkene plassert rundt i lesesalene.

Om du har lyst til å se enda mer fra Ålesund sitt campus, klikk her!
Da får du følge Mathias på en omvisning rundt skolen.

Om det er noe mer du lurer på er det bare å ta kontakt!

-Ole-Martin, Sykepleierstudent

Leave a Reply