Ukas student: Maskiningeniør

Ukas student er Kirsti som studerer Maskiningeniør. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Kirsti på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt navn er Kirsti Skjølsvik. Jeg er 20år og kommer fra Trondheim. Nå går jeg 2.året på bachelor i maskiningeniør ved NTNU Trondheim. På siden av studiene har jeg en deltidsjobb, trener og henger med venner.

Hvorfor valgte du å studere maskiningeniør?

Da jeg var ferdig på videregående var jeg veldig usikker på hva jeg ville studere. Jeg hadde veldig lyst til å flytte til Bergen, men ingen av linjene på UiB fristet meg. Dermed fant jeg ut at jeg bare kunne begynne på noe i Trondheim, og heller flytte til Bergen neste år om jeg ikke likte studiemiljøet i Trondheim. 

Jeg har alltid syntes at ingeniør virket spennende, og av ingeniørlinjene på NTNU var det maskin som interesserte meg mest. Elektro og bygg syntes jeg virket for ensformig. Maskiner finnes det så mange forskjellige av, samfunnet er avhengig av maskiner og teknologien utvikles så raskt at det er behov for nye maskiner. Jeg følte derfor at maskiningeniør var en utdanning som sikret meg jobb. Jeg valgte også bevist å søke bachelor da jeg etter 3år har mulighet til å velge mellom jobb, om motivasjonen forsvinner, eller fortsette videre på 2årig master. Nå sitter jeg her på 2.året og trives i Trondheim som student! 

Hvorfor valgte du konstruksjonteknikk istedenfor VVS eller Drift som studieretning? 

Jeg valgte konstruksjon fordi det er retningen som gir flest muligheter om jeg ønsker å bygge på til master. Fagkombinasjonen var også den som interesserte meg mest. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

I en typisk studie uke går jeg i forelesning hver dag. Timeplanen varierer med alt fra 7 timer forelesning en dag, til kun to timer en annen dag. Så langt har jeg hvert semester hatt en dag i uka uten noen forelesninger. Denne dagen brukes da som oftest til å jobbe med obligatoriske innleveringer. På kveldene pleier jeg å trene eller sosialisere meg, og en dag i uka er jeg på deltidsjobben min. Jeg jobber en gang i uka og annenhver helg, og føler det går helt fint å kombinere med studiet. Helgene går som oftest til å dele et måltid eller dra på samfundet med venner. I eksamensperioden kjenner jeg sjeldent forskjell på en mandag og en lørdag. Da sitter jeg enten på lesesal, hjemme eller på grupperom fra 8.00 om morgenen til alt mellom 16-21:00. Da er det ekstra viktig å få samlet studiegjengen til taco og film/fotballkamp mellom de ulike eksamenene.  

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Jeg er født og oppvokst i Trondheim, og kjenner byen godt fra før. Det som endret seg da jeg begynte å studere var alle arrangementene som dukket opp på Studentersamfundet. Samfundet har arrangement som passer for alle. Alt fra trafikklysfest, filmkvelder, konserter, debatter, rett og slett noe for alle. Dette året ble det også arrangert UKA, den største studentfestivalen. Da kunne man bli på oktoberfest, silent disco, standup show, konserter og mye mer.

Hvordan er studentmiljøet?

Gjennom linjeforeningen har du mulighet til å bli kjent med folk på tvers av klassene. Det arrangeres fadderuke, som er en fin icebreaker for å bli kjent med de i klassen. Videre utover høsten arrangeres det alt fra quiz-torsdag, temafester, utenlandstur, fotballtrening, turer i marka og mye mer! Jeg er veldig fornøyd med studiemiljøet og om du selv viser litt initiativ er det lett å bli kjent med folk. 

Er “realfagslinjene” veldig mannsdominerte? Hvordan er jentemiljøet?

De siste årene har NTNU sett en forbedring på kjønnsfordelingen ved de ulike ingeniørstudiene, og har derfor også fjernet jentepoeng på flere av linjene. Maskiningeniør bachelor er det studiet på NTNU med lavest jenteandel. Jeg var selv fadder i år, og så at det nå i år også var en økning på jenteandelen i første klasse i forhold til andre klasse. Personlig har jeg kontakt med jenter som går i første, andre og tredje klasse og har ikke hatt noe problem med å få meg venner, både jenter og gutter. 

Kommer du til å bygge på til master?

Planen nå er å ta en master om motivasjonen for mer skole er der. De mastergradene jeg vurderer å ta er enten i undervannsteknologi, global manufacturing management eller produktutvikling og produksjon. Den siste, produktutvikling og produksjon, blir da å hoppe inn på fjerde året av den 5 årige masteren i maskiningeniør. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Det viktigste for meg når det gjelder jobb etter studiene er at jeg får en variert arbeidshverdag. Noen dager er jeg på kontor, mens andre dager får jeg være på befaringer eller verksted. Mitt største mareritt er å bli innelåst på et kontor i 40år. Fordelen med å bli maskiningeniør er at det er så mange jobbmuligheter. Jeg kan ende opp i olje- og gassindustrien, produktutvikling, prosess og produksjon, og mye mer. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Kirsti her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply