10 tips til julestemning som student!

Som student er mye av tiden frem mot jul forbundet med eksamensperiode, og du lurer kanskje på om det da er mulig å komme i julestemning? Her er mine 10 beste tips til julestemning! Test de ut – så skal du se at barnegleden og kriblingen før jul kommer krypende!

1. Julegrantenning

Noe av det koseligste jeg vet om er å dra på julegrantenning i starten av desember! Selvom julegrantenningen i Trondheim er litt annerledes enn hjemme, er alltid et opplyst juletre, gløgg, peppekaker og “Du grønne glitrende tre” en god start på adventstiden.

2. Adventskalender

Fra jeg var veldig liten har advetskalender vært helt avgjørende for å bygge opp stemningen til jul! Det er kanskje ikke alle som får tilsendt kalender hjemmefra, men det er ingen hindring. Jeg har kjøpt inn en flax-kalender og følger med på NTNUstudent sin kalender, og har dermed noe å glede meg til hver dag i desember!

3. Juleverksted

Hva er vel en bedre kombinasjon enn av lukten av peppekaker, julemusikk i bakgrunnen, gode venner rundt bordet og å få unnagjort noen julegaver? Det å arrangere et juleverksted som avbrekk i eksamensperioden angrer man aldri på, og er kanskje det hyggeligste jeg vet om!

4. Pynte til jul

Det å pynte til jul er superviktig for meg! Selvom jeg bor i kollektiv, har vi i år samlet det lille vi har av julepynt for å gjøre det litt koseligere i leiligheten. Bare en julestjerne i vinduet, en liten nisse på peisen eller en pepperkake i vinduet gjør at det blir litt koseligere å komme hjem fra lange dager med eksamenslesing.

5. Julemarked

Fordelen med å bo i en by er at det ofte er mange arrangementer rundt jul enn på mindre steder! Jeg studerer i Trondheim og har i år både tatt turen til markedet i julebyen Røros og her i Trondheim. Røros ligger kun et par timers togtur unna Trondheim, så det er absolutt mulig å ta en dagstur til byen hvor du garantert får julestemning!

6. Julebord

Som student arrangerer ofte linjeforeningen du blir en del av julebord! Det kan også hende at du har en deltidsjobb, et verv eller en vennegjeng som vil arrangere et julebord i løpet av november eller desember! Spis litt god julemat, pynt deg og få en liten smakebit på julen.

7. Julefilmer

Ingenting er mer avkobling for meg enn å se en god julefilm. De gamle gode klassikerne jeg aldri blir lei av vet å lure frem julestemningen! I en hektisk eksamensperiode er det ikke sikkert jeg har tid til å se en hel julefilm, men en episode av en serie rekker jeg. Jeg blir aldri for gammel til å følge med på adventskalenderserier på NRK, og følger i år hver dag med for å få med meg neste episode av Snøfall.

8. Julemusikk

Jeg går mye frem og tilbake fra lesesal, trening og byen – og går nesten alltid med musikk på øret. Ved å høre på julemusikk mens jeg ser rundt meg på julelys, snølagte gater og julestjerner i vinduer får jeg julestemning med en gang.

9. Risengrynsgrøt

Jeg ELSKER en god grøt med masse sukker, kanel og smør! Selvom mamma sin grøt alltid kommer til å smake best, er ikke den man kan kjøpe på butikken og lage selv på 10 min så ille den heller! Inviter noen venner på julegrøt med mandel, så får dere alle både middag og julestemning.

10. Husk på det som er viktig

Julen for meg er å senke skuldrene og å være med mennesker jeg er glad i. Selvom du studerer og stresser over eksamener og resultater, er julen en tid som virkelig minner meg på det som er viktig. Pass på de rundt deg, spesielt de som kanskje ikke har det så lett. Julen er en magisk tid for de aller fleste, men det er også en veldig ensom tid for noen. Spre hverdagsglede, gi et ekstra smil og husk at det er ikke krise om du må ta opp et fag.

GOD JUL!!!

– Stine, 2. året, Europastudier med statsvitenskap

Leave a Reply