Min studieuke – Elektroingeniør

Hvordan strukturerer man hverdagen som student? Er man bare på skolen hele dagen, eller får man tid til andre ting også? I dette blogginnlegget skal du få et lite innblikk i min hverdag som student.

Hei! Jeg heter Viktor Karl Gravdal. Jeg studerer Elektroingeniør på NTNU Ålesund! Studieprogrammet elektroingeniør er mye bygget opp på realfag, elektroteknikk (om strøm og beregning) og automatiseringer (elektriske styringer/programmering).

Mandag

Mandager er alltid litt ekstra tungt for meg. Vi starter uka med forelesning fra 08:00 til 12:00 med matematiske metoder 1 og elektroteknikk. I disse fagene jobber vi med beregninger på elektriske kretser og forskjellige temaer innenfor matematikk pensumet. Med en tidlig start på dagen er det viktig å få med seg den obligatorisk kaffen og havregrøten etter forelesning! Vi har også forelesning fra 17:00 til 19:00. Det varierer veldig hva jeg  velger å gjøre i timene i mellom. Noen ganger trener jeg, andre ganger handler jeg mat for uken og iblant slapper jeg av og lager meg en god lunsj/middag og kanskje lunsj/middag for neste dag også før det er tilbake til skolen igjen.

Tirsdag

Tirsdager begynner vi 08:00 og holder på til 14:00. I de timene jobber vi mer med matematiske metoder 1 og elektro-teknikk. Jeg pleier å ha en del ekstra energi på tirsdager, så pleier ofte å sitte igjen å gjøre noen innleveringer eller oppgaver til rundt 17:00, kanskje litt lenger om det er mye å gjøre. Så trening i en times tid. Til slutt bærer det hjem for å lage mat for neste dag og kveldsmat.

Onsdag

Nå er vi endelig over halvveis i skoleuka!  Det som er så greit med resten av uka er at på timeplanen begynner kl. 10:00, så jeg får sove litt ut. Jeg har ofte planer om å stå tidlig opp sånn at jeg får trent før forelesning, men sovehjertet mitt tillater det ikke! På onsdager har vi fagene ingeniørfaglig innføringsemne som fokuserer på etikk, historie og metoder innenfor det å være ingeniør og matematiske metoder 1 der vi forsetter med pensumet for uka.  Vi avslutter klokken 16:00. Da er det trening som står for tur.

Torsdag

På torsdager har vi forelesninger fra 10:00 til 16:00. På torsdager har vi fagene ingeniørfaglig innføringsemne og datateknikk. I innføringsemne har vi i det siste hatt ett måleprosjekt der vi skal gjøre målinger og skal presentere resultatene vi kom fram til. I datateknikk har vi en del om programmet arduino. Det er den siste skikkelige skoledagen vi har i uka, så da pleier jeg å stå litt ekstra på om jeg har tatt med meg mat på skolen. Med god mat er det mulig å sitte litt lenger med innleveringer eller annet vi må gjøre for å bli fornøyd med uka.

Fredag

Siden vi har mange forelesninger resten av uken har vi fredagen til gode! Da har vi bare øvingstimer i matematikk fra 12:00 til 14:00. I øvingstimene gjør du matematikk-oppgaver selvstendig og kan få hjelp av lærer ved behov. Jeg møter sjeldent opp i de timene, med mindre jeg føler trenger det. Fredagen starter jeg ofte dagen litt sakte og gjør ting i mitt eget tempo, ser litt hva jeg trenger å gjøre eller finner på noe med venner. Ofte blir det litt trening på ettermiddagen.

Sånn ser en typisk studieuke ut for meg! Noe mer du lurer på om Elektroingeniør? Send en melding til oss vel! Vi er tilgjengelige på FacebookInstagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen.

Viktor, Elektroingeniør, 1. år

2 thoughts on “Min studieuke – Elektroingeniør

Leave a Reply