Har du lyst til å prøve deg som journalist, samtidig som du studerer?

Når man studerer er det mange måter å få arbeidserfaring på. Ikke alle gir deg penger, men kan gi deg uvurderlige minner og vennskap. Og kanskje en ekstra fordel på CV’en. Møt Elise som jobber frivillig som journalist ved siden av studiet på NTNU.

Navn: Elise Marstein
Studie: Bachelor i medievitenskap
Verv: Nåværende reportasjejournalist, påtroppende redaktør i Under Dusken. Trer inn i nytt verv ved årsskiftet

Ikke helt sikker på hva et verv er sier du? Kort forklart er det en stilling man kan ha når man jobber frivillig. Les mer om verv HER.

Hva gjør dere i Under Dusken?

Det kan virke litt innviklet, men jeg skal prøve å forklare det enkelt. Jeg er med i Under Dusken. Under Dusken er avisredaksjonen i Studentmediene, som er en gjeng på Studentersamfundet. I Studentmediene er det både en radioredaksjon, videoredaksjon og avisredaksjon. I avisredaksjonen, Under Dusken, gir vi ut magasin hver tredje uke og publiserer nettsaker hver dag! Vi skriver saker som angår studentene i Trondheim, og jobber daglig med å produsere nytt og spennende lesestoff. Det er vel omlag 80 medlemmer i avisredaksjonen, fordelt på skriving, foto, grafisk og illustrasjon. Dette er mennesker fra alle slags mulige studieretninger, man trenger ikke nødvendigvis å komme fra et mediestudie for å være med i avisa! En av de beste tingene med å være med i Under Dusken og Studentmediene er den sosiale biten som følger med vervet. Vi har frivillige med verv som stadig vekk arrangerer sosiale begivenheter for alle i organisasjonen. Her kan man bli venn med studenter fra så og si alle campus og skoler i Trondheim, i tillegg til de andre frivillige gjengene på Samfundet. En ekte gullgruve av gode erfaringer og vennskap!

Hva gjør DU i Under Dusken?

Det var i januar i år at jeg ble tatt opp som journalist i Under Dusken, og jeg har siden den gang skrevet en rekke saker for avisa. Jeg har skrevet både større saker om aktuelle temaer, og portretter av en rekke interessante personer. I tillegg til skrivejobbene er jeg med på å distribuere ny avis. Da er vi en gjeng som møtes på campus for å hente inn gamle magasiner, og sette ut de nye. Man kan også stå på stand ved utgivelse av ny dusk. Et opplegg så hyggelig som at man står på stand og deler ut kaffe og ny dusk til studenter på campus. I oktober ble jeg stemt frem som redaktør, og skal derfor lede det redaksjonelle arbeidet i avisa i 2020. Et ganske ulikt verv enn det jeg har hatt til nå, men jeg gleder meg enormt og ser frem til et nytt år med mange nye og spennende muligheter og erfaringer!

Hvordan fikk du vervet?

Studentmediene er som nevnt en gjeng på Samfundet, og man blir tatt opp i vervet gjennom Samfundets opptak ved begynnelsen av hvert semester. Jeg syntes et journalistvervet virket som et verv som kom med mange gode erfaringer i mitt studieløp, i tillegg til at jeg ønsket å gjøre noe mer sosialt i hverdagen enn kun skole. En vanlig jobb kunne også vært et alternativ, men som jeg liker å si: Det beste er å være rik på venner. Derfor, til opptaket i januar sendte jeg inn en søknadstekst via Samfundets nettsider, og ble fortløpende kalt inn til intervju med gjengen. Etter intervjuet ventet jeg i spenning, til kvelden jeg fikk en telefon med spørsmål om jeg ville være med.

Hvor mye tid bruker du på vervet ditt?

Som journalist kommer det arbeid i perioder. Vi har seksjonsmøter fast hver mandag, hvor hver seksjon i avisa møtes og diskuterer og planlegger saker som skal med i magasinet eller på nett. Det betyr at når man jobber med en sak tar det mer tid enn om man ikke har noen sak å jobbe med. Det meste av tid går til planlegging og gjennomføring av intervjuer, samt skriveprosess til ferdig sak.

Hva er det kuleste du har gjort i vervet?

Dette har jeg tenkt på en hel del i det siste. Etter at jeg ble tatt opp i avisa har jeg fått møte utrolig mange spennende mennesker! Alt fra Bjørnar Moxnes og store deler av nyhetsredaksjonen i NRK til Samfundetleder Frida Jerve. Når man er med i avisa har man i prinsippet mulighet til å møte akkurat de man vil. Så lenge de du vil intervjue har lyst til å møte deg og.

Hvem burde søke dette vervet?

Alle burde søke verv i Studentmediene! På lik linje med de andre gjengene på Samfundet kreves det ingen erfaring for å søke. Om du er en nysgjerrig, engasjert og sosial person er du allerede langt på vei. Ved å søke verv i Studentmediene får du mulighet til å jobbe med en enormt dyktig gjeng, som legger omtrent mer tid enn de har til rådighet i vervene sine. Det er opptak hvert semester, så kanskje vi prates til høsten?

Sjekk ut Under Dusken HER eller på Instagram HER!

Lina, 3.året, allmenn litteraturvitenskap/sosiologi

Leave a Reply