Ukas student: Bevegelsesvitenskap

Ukas student er Marie som studerer Bevegelsesvitenskap. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Marie på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heihei! Jeg heter Marie Wæge, og er 22 år. Jeg studerer 1.året på bachelor i bevegelsesvitenskap i Trondheim. På fritiden er jeg veldig glad i å trene, og spiller for tiden volleyball i 2.divisjon på NTNUI. Ellers jobber jeg på et utested her i Trondheim ved siden av studiet, og henger med venner.

Hvorfor valgte du å studere Bevegelsesvitenskap?

Jeg valgte å studere bevegelsesvitenskap fordi jeg alltid har vært opptatt av trening og fysisk aktivitet. I tillegg synes jeg menneskekroppen er spennende, og ville lære mer om hva som egentlig skjer når vi beveger oss. Tenkte også at det hadde vært kult å jobbe med noe innenfor idrett og trening.

Hvilket snitt må man ha for å komme inn på bevegelsesvitenskap, og bør man ha noe forkunnskaper for å forstå emner bedre?

Snittet for å komme inn på bevegelsesvitenskap i 2018 var: 41.1 studiepoeng i førstegangsvitnemålskvoten, og 44.7 i ordinær kvote. Poenggrensen er poengene til den siste søkeren som fikk tilbud om plass i 2018.

Jeg vil ikke si at man MÅ ha noen forkunnskaper for å kunne gå studiet, men det hjelper å ha hatt realfagene kjemi og biologi på videregående. Jeg hadde begge disse fagene og føler at dette har gitt meg et grunnlag for å forstå noen prosesser i idrettsfysiologi (BEV1011) lettere. I de andre fagene dette semesteret, som motorikk og Exphil føler jeg ikke at det trengs noen spesielle forkunnskaper.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

En typisk studieuke for meg består av forelesninger, seminar og gruppeøvinger. I forelesningene blir vi presentert ulike tema fra uke til uke av foreleser, og så diskuterer vi temaene i seminarer og gruppeøvinger senere. Dette semesteret har vi 4 forelesninger og 1-2 gruppeøvinger i uken. Ellers bruker jeg tiden som er igjen til på lese på egenhånd eller lese i kollokviegruppe – grupper hvor studenter snakker sammen om pensum med lav terskel. Etter skolen trener jeg volleyball 3 dager i uken, og styrketrening de dagene jeg ikke har volleyball. Enkelte dager finner jeg også på noe sosialt etter skolen. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? Hvordan er studentmiljøet?

Jeg synes Trondheim er en veldig fin by å studere i. Selv om jeg er herfra og kjenner folk fra før, er det veldig enkelt å få seg nye venner både på studiet og utenfor. Folk er generelt veldig trivelige og imøtekommende, og jeg føler at man hele tiden blir kjent med nye folk. NTNUI har også bidratt til mange nye vennskap for min del. Det er en ting at det er gøy å trene på et lag, men utenfor treningstidene er klubben også veldig flinke til å arrangere sosiale sammenkomster. Det er også mye gøy som skjer på Samfundet, og ikke minst under UKA. Alt i alt 10/10 til Trondheim som studieby.

Hvordan er det å spille på NTNUI? Er det vanskelig å komme inn på volleyballagene?

Jeg synes det er utrolig gøy å spille på NTNUI. Det er veldig bra treninger, sosialt og man får gode venner. Vi har også veldig mange engasjerte folk i klubben, noe som fører til bra nivå på alle lag. NTNUI har alt fra elite- til breddelag, så det er en klubb som passer for alle, uansett nivå.

For å komme inn på volleyballagene må man møte opp på uttak ved studiestart. Her møter alle som vil spille i hver enkelt divisjon opp og spiller foran trenere som tar ut lagene. Da jeg startet synes jeg ikke at det var vanskelig å komme inn, men dette året var det ekstremt mange som møtte opp i forhold til plass på lagene. Derfor var det høyere konkurranse om plassene, slik at ikke alle som ville kom med. Men, på breddelagene må man bare melde seg på, og det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Så jeg vil si at det ikke skal så mye til for å komme inn på volleyballagene om du har spilt volleyball før, men jeg ville definitivt også prøvd med på uttak om man aldri har spilt før. Det er mange som starter i 3.divisjon og jobber seg opp i divisjonene etter hvert.

Hva kan du jobbe med etter fullført studie?

Etter fullført studie er jobbmuligheter innen idrett og helse allsidige i både offentlig og privat sektor. Man kan jobbe innenfor forebyggende arbeid og rehabilitering i helsesektoren, hvor motorisk testing og fysisk trening vektlegges. Man kan også jobbe rettet mot prestasjon eller innen offentlig forvaltning som feks. folkehelsekoordinator. Utdanningen kvalifiserer også for jobber innen fitness-industrien og innen friluftsliv og naturopplevelser. Det er også vanlig å gå videre med masterstudium innen helsefag og idrett.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg har lyst til å jobbe med etter studiene, men hadde vært veldig gøy å jobbe med prestasjon eller rehabilitering i en idrettsklubb. Men det finnes mange spennende jobbmuligheter, så vi får se.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Marie her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply