Ukas student: Teknologidesign og ledelse

Ukas student er Ingrid som studerer Teknologidesign og ledelse. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Ingrid på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heisann! Jeg heter Ingrid, og er 21 år. Jeg studerer Teknologidesign og ledelse bachelor, tredjeåret ved NTNU i Gjøvik. På fritiden jobber jeg om frivillig på studenthuset som fotograf og i cover. Jeg liker å finne på festligheter med venner, og når jeg er i hjembyen spiller jeg i korps. Nå for øyeblikket driver jeg også og planlegger en linjetur med et par andre fra linjen og fra de ulike årene.

Hva går studiet ut på?

Teknologidesign og ledelse går ut på å lære hele prosessen fra en ide/skisse om/av et produkt og helt frem til et ferdig stilt produkt.

Hvorfor valgte du å studere Teknologidesign og ledelse?

Jeg startet på studier rett fra videregående, hvor jeg gikk media og kommunikasjon linjen og viste at jeg ville fortsette denne retningen. Jeg søkt dermed på mange ulike linjer innenfor dette, et av dem var da teknologidesign og ledelse. Jeg syntes linjen virket veldig interessant ut fra NTNU sine nettsider, for så å se på oppbygningen av de ulike emner gjennom årene. Dette var med på å bestemme hva jeg ville studere.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Studieukene varierer fra semester til semester, men som regel har jeg tre emner hvert semester, slik at jeg har ca. 3-4 forelesninger i uken. Det er god blanding mellom gruppearbeid og individuelt arbeid i emnene slik at det kan foregå en del gruppemøter utover en studieuke. De dagene jeg ikke er på campus, bruker jeg til å ta igjen arbeid, lese til eksamen, eller ta en tidlig helg. Det hende også at jeg finner på noe med venner, går en tur til studenthuset enten for å være med på arrangementer eller for å bare ta en prat og spille spill.

Hvordan liker du Gjøvik som studieby?

Jeg storkoser meg her i Gjøvik! Jeg har nå bodd her snart i 2,5 år og kjente ingen når jeg flyttet her. Men siden en blir supergodt tatt imot, har jeg nå mange venner rundt meg, slik at jeg ofte ser folk jeg kjenner. Jeg kommer fra en middels størrelse by fra før, slik at Gjøvik er perfekt størrelse by for meg, ikke for tett bebodd, men heller ikke for langt til sentrum og dagligvarebutikker. Her opplever man en skikkelig vinter, med masse snø og kanskje en litt vel kald periode, men nå skal det jo sies at jeg ikke hadde opplevd verken snø i disse mengdene og lengdene før og heller ikke -26 grader i lufta før. Det gjør det bra at Gjøvik også har skikkelig varme vår og sommer dager!

Er det noen spesielle krav for studiet?

Nei, bare generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Finnes det tilsvarende studier i Trondheim?

Ja, det nærmeste en kommer Teknologidesign og ledelse vil være masterprogrammet som heter Industriell design som holdes ved NTNU i Trondheim. Industriell design er det mange ved TDL som velger å ta videre, for dem som ønsker å ta til Master.

Hvordan er studentmiljøet?

Med tanke på at jeg startet på studier rett etter ferdig videregående så ble den en stor overgang med flytting til Gjøvik fra Haugesund, og å starte et nytt kapittel her i Gjøvik, hvor jeg ikke kjente noen. Heldigvis for meg ble jeg godt tatt imot av faddere de første ukene, campus og byen.  Jeg vil si at studentmiljøet i Gjøvik er ekstremt bra. Studenthuset vårt er en av grunnene til dette, det er et samlingspunkt for alle, uansett om du vil på fest og konsert eller bare en rolig spillekveld med kort og brettspill, en bingokveld, quiz kveld eller bare sitte å prate med noen en tirsdagskveld.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg kunne tenkt å jobbe enten innen administrasjon og ledelse eller videre inn mot design og jobbe som teknisk tegner. Lykken blir å finne en passende jobb innenfor mitt studie og en jobb som er lokalisert i hjembyen min.

Hva slags jobb kan en få etter dette studiet?

Faget er veldig tverrfaglig slik at en kan få jobb innen mange ulike felt. En kan få jobb innen administrasjon, som teknisk tegner og som produktutvikler, for å komme med noen eksempler. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Ingrid her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Teknologidesign og ledelse

Leave a Reply