Kan du være kommunikasjonsansvarlig som student?

Du kan være frivillig i utrolig mye forskjellig som student. Visste du at ikke alle verv er tilknyttet et spesielt studie eller universitet? Møt Bella som er kommunikasjonsansvarlig i Norsk kommunikasjonsforenings studentlag.

Navn og alder: Bella Engh, 25 år
Fra: Oslo
Studerer: Master i media, kommunikasjon og informasjonsteknologi
Mitt verv: Kommunikasjonsansvarlig

Hva gjør jeg som kommunikasjonsansvarlig?

Mitt hovedansvar er å styre studentlaget sine sosiale plattformer som Facebook og Instagram. I styret er vi en gjeng på syv studenter fra ulike studieretninger, som ellers deler mye av arbeidet, som å kontakte relevante bedrifter og samarbeidspartnere, utforme arrangementer og andre avgjørelser som må tas.

Kommunikasjonsforeningen er faktisk Norges største faglige interesseorganisasjon for kommunikasjonsmedarbeidere, og har studentlag både i Volda, Trondheim og Oslo. Jeg syns det er ekstra gøy å få være en del av en så stor organisasjon.

Jeg oppretter og deler informasjon på Facebook og andre sosiale medier.

Hvordan fikk jeg vervet som kommunikasjonsansvarlig?

Jeg oppdaget Kommunikasjonsforeningen sitt studentlag gjennom å være engasjert og delta på ulike frokostseminarer og arrangementer i Trondheim. Jeg synes det de drev med virket veldig spennende og relevant for mitt studie og interesser. Da de utlyste nytt styre på Facebook sendte jeg en søknad. Etter søknaden kontaktet det forrige styret meg og vipps så var jeg kommunikasjonsansvarlig 😄

Jeg tror det viktigste er å finne ut hva du ønsker å bruke tiden ved siden av studiet på, og deretter finne et verv som passer dine ønsker! Det kan være alt fra dans til debatt. Under bachelorstudiet var jeg med i tre ulike utvalg, noen sosiale, og noen mer seriøse. Det fine med verv er at det er så mye å velge i, pluss at det er veldig sosialt og man lærer mye!

Mitt beste minne fra vervet

Vi gjennomførte nylig vårt første arrangement som nytt styre, noe som ble veldig vellykket! Temaet for arrangementet var digital markedsføring i praksis og lokalet var stappfullt. Vi hadde fått med utrolige flinke og interessante foredragsholdere fra Get Inspired, Obos og Festingen Festivalen 🙌 Vi hadde også en konkurranse for nye medlemmer slik at de kunne vinne billetter til Festningen festivalen 2020! Det var gøy å være med på å planlegge et slikt arrangement fra start til slutt, og jeg gleder meg til å se hva mer vi får til!

Vårt første event som nytt styre på Bare Bær Café i Trondheim.

Hvem burde søke verv i Kommunikasjonsforeningen?

Du burde søke dersom du er engasjert og har en interesse for kommunikasjonsfaget! I dette vervet får du relevant erfaring om alt fra hvordan å planlegge og gjennomføre event, til mer tekniske områder som hvordan du styrer sosiale medier og økonomi. Du kan også søke på ulike roller i vervet som passer best for deg og dine interesser. Det gir deg også en gyllen mulighet til å bli kjent med representanter fra bedrifter, som kanskje er din fremtidige arbeidsgiver eller kollega. I tillegg er det mye sosial glede i å ha et verv med andre studenter! 🙋‍♀️

Her er den flotte gjengen jeg sitter i studenlaget med!

Om du vil se mer av hva Bella driver med kan du følge @kommtrstud på Instagram! Du kan også lese om styret her.

– Sara, media, kommunikasjon og informasjonsteknologi, 5. året

Leave a Reply