Ukas student: Drama og teater

Ukas student er Sofie som studerer Drama og teater. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Sofie på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Fortell litt om deg selv

Jeg heter Sofie Aalstad Jansen, 22 år fra Steigen i Nordland. Jeg har bodd i Trondheim siden august 2018, og trives veldig godt! For tiden er jeg nettredaktør i Teaterlosjen, linjeforeningen i Drama og teater. På fritiden er jeg aktiv i studentersamfundets interne teater hvor jeg er kulissebygger. Jeg synger også i kor, og har på denne måten blitt kjent med mange herlige mennesker!

Hvorfor valgte du å studere drama og teater? 

Jeg gikk dramalinja på videregående, og etter det valgte jeg å begynne på en musikallinje på folkehøyskole. Jeg har alltid elsket å drive med teater og sang, og fant fort ut at det var dette jeg ønsket å fortsette med. Trondheim er en by jeg nesten aldri hadde vært i før, og ønsket derfor å søke meg hit på drama og teater. Drama og teater ved NTNU er en praktisk-teoretisk utdanning, som gir deg en bredere kunnskap innenfor drama og teater. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut? 

Hverdagen på drama og teater er veldig variert. I løpet av en uke har vi både praktiske workshops, seminar og forelesninger i klasserom. Det praktiske arbeidet er tett knyttet opp til det teoretiske, og vi lærer hvordan vi kan bruke pensum til å uttrykke oss på ulike måter i det teatralske arbeidet. Vi er en liten klasse, og kjenner hverandre godt. Derfor tror jeg Drama og teater er en unik linje, fordi vi får god oppfølging av foreleserne, og vi samarbeider godt. Når jeg kommer hjem er det alltid like digg å slenge seg ned på sofaen for å se litt TV. Det går mest i «jakten på kjærligheten», «farmen» og «første date» sammen med jentene i kollektivet, sykt kos!

Er det lange og harde dager?

Noen dager kan være intense, særlig under teaterproduksjon, men det er så utrolig gøy når man plutselig står der på forestillingsdagen, da føler man på mestringsfølelsen!

Hvordan liker du Trondheim som studentby? 

Trondheim er Norges beste studentby, og det er mye takket være Studentersamfundet. I Trondheim finnes det veldig mange studenter, med ulike interesser og bakgrunner, men vi får også muligheten til å samles på Studentersamfundet, som er en frivillig organisasjon for og med studenter, det er kult! Trondheim har også mange sosiale steder som man kan dra til. Trondheim Camping, en innendørs minigolfbane, er et eksempel på dette. 

Hvordan er studentmiljøet? 

Jeg opplever studentmiljøet som veldig positivt. Jeg har blitt kjent med mange studenter på tvers av linjer, og også gjennom fritidsaktiviteter. Vi har også blitt en god gjeng på drama og teater, og jeg opplever Trondheim som en sosial studentby! 

Er det mye drama på drama?

Litt drama i hverdagen skjer jo selvfølgelig, men man kan jo ikke forvente noe annet når vi er en gjeng med dramaqueens- og kings!

Blir linja lagt ned?

Nei, linja blir ikke lagt ned heldigvis, og alle er hjertelig velkommen til å søke, det er et veldig spennende studie! 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det er et godt spørsmål. Jeg har alltid ønsket å jobbe med folk. Jeg får se hvor veien bærer videre, kanskje jeg blir dramapedagog eller folkehøgskolelærer til slutt! 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Sofie her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Drama og teater

Leave a Reply