Min studieuke – Industriell økonomi og teknologiledelse

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjellen mellom øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Hei! Mitt navn er Peter, og her skal dere få et innblikk i min studieuke. Jeg går i femteklasse på Indøk, (Industriell økonomi og teknologiledelse) med fagretning innen produktutvikling og produksjon. For de to siste årene av studiet, har jeg valgt meg «innovasjon og entreprenørskap» som hovedtema.

I femteklasse på sivilingeniør går man over fra det vante opplegget med fire fag i semesteret, til prosjektoppgave på høsten og masteroppgave på våren. Dette semesteret har jeg derfor bare ett vanlig fag, pluss prosjektoppgave og semesteroppgave. Både semesteroppgave og prosjektoppgave har status som egne fag, og fungerer som en form for forarbeid før man skriver masteroppgave.

MYE LUFT: Slik ser altså timeplanen til en femteklassing ut. Selv om det er få

Følgelig har jeg stort sett mye frihet til å disponere tiden min på egenhånd. Som dere kan se av timeplanen min, er det få forelesninger og mye luft, men det betyr ikke at det ikke blir mye jobbing.

Mandag

Uken ble startet kl. 9:00, da jeg møtte Per Christian som jeg skriver prosjektoppgave med. Klokken 10 hadde vi møte med veilederen vår, og da er det lurt å forberede seg først, så man får mest mulig ut av det.

Etter å ha snakket med veilederen vår i en times tid, jobbet vi med det vi fikk tilbakemelding på frem til kl. 13.

PARTNER: Dette er Per Christian som jeg skriver prosjektoppgave med.

Etter en kjapp lunsj begynte jeg å jobbe med øvingen i det eneste vanlige faget jeg har dette semesteret, nemlig verdikjedeanalyse. Hver mandag mellom kl. 15 og 17 er det øvingstime i dette faget, og selv om det ikke er obligatorisk er det en fin anledning til å få spurt om ting man lurer på i faget. Deretter jobbet jeg videre til jeg var ferdig øvingen rundt klokken 19.

Tirsdag

Tirsdager har jeg forelesning fra kl. 10-12 i forbindelse med semesteroppgaven. Her får vi veiledning i arbeidet med oppgaven fra forskjellige eksperter.

Etter dette gikk tiden til å jobbe med prosjektoppgave, og forarbeid før intervjuer jeg skulle gjennomføre senere i uken. Kl 18 var dagen over, og det ble en tur innom det nye treningssenteret på Gløshaugen sammen med kompisen min Wario.

Onsdag

Denne dagen har jeg ingen forelesninger, så her disponerer jeg tiden helt selv. Siden vi har mye å gjøre med prosjektoppgaven, ble det derfor en solid arbeidsøkt fra kl. 9-17 – med en god lunsjpause underveis.

GODT PAUSESTED: Lunsj i Hangaren er et daglig høydepunkt!

Torsdag

Som på tirsdager, har jeg også her en forelesning relatert til semesteroppgaven fra kl. 12-14. Dagen startet imidlertid tidligere, da jeg intervjuet en representant fra TrønderEnergi i forbindelse med prosjektoppgaven. Klokken 16 var det tid for generalforsamling i StartNTNU, hvor jeg er medlem. Etter mye info og mange gode diskusjoner var det endelig tid for å dra hjem litt over kl. 22.

Fredag

Ukens siste dag starter seigt med en tre timer lang forelesning kl. 08:15 på «Valgrinda», 10-15 minutters gange fra Gløshaugen. Da den var ferdig, løp jeg tilbake til Gløshaugen for å gjøre et nytt intervju til prosjektoppgaven. Etter noen timers etterarbeid med dette, og litt jobbing med prosjektarbeid i verdikjedeanalyse var det endelig tid for å ta helg rundt kl. 18. Avsluttet skoleuken med en velfortjent tur på SuperHeroBurger med gutta! <3

KVALITETSTID: SuperHeroBurger med gutta sørger for en god start på helgen.

Oppsummering

Som dere sikkert har skjønt, handler femteklasse i stor grad om å disponere tiden sin selv. Da kan det fort være fristende å utsette ting, men en prosjektoppgave er så kompleks at det simpelthen ikke lar seg gjøre å fullføre den på en uke eller to. Å jobbe relativt jevnt gjennom semesteret er derfor helt nødvendig om man skal komme i mål.

Utenom skolen har jeg to verv og to deltidsjobber, og trenger altså å planlegge både dagene og ukene mine godt. Noen ganger betyr det at jeg også bruker helgen på å jobbe med skole, men dette avhenger av hvor mye jeg har å gjøre og når på året vi er. Håper dere lærte noe nytt, og takk for meg!

-Peter, 5.klasse, Ind.øk

2 thoughts on “Min studieuke – Industriell økonomi og teknologiledelse

Leave a Reply