Medlem og verv i Ålesund!

Når du vurderer høyere utdanning, tenker du ofte på studentby, bolig og linje. Men har du vurdert å delta i et verv eller bli medlem i en studentorganisasjon eller linjeforening? Du som aldri har studert høyere-utdanning før har du muligens ikke vært borti studentorganisasjoner og linjeforeninger. Her får du vite det viktigste du trenger å vite før du studere!

Hvorfor kan det være lurt å bli medlem eller verve deg til en av disse? Det er givende, du får ett felleskap, nye relasjoner, fordeler, aktiviteter og arrangementer. Det kan også se bra ut på en CV. Studentorganisasjoner og linjeforeninger i Ålesund har oppnådd masse kurs, tilbud, fordeler, rabatter og ikke minst trivsel for studentene.

Studentorganisasjoner

En organisasjon er når to eller flere personer arbeider sammen og utfører oppgaver for å oppnå et mer eller mindre klart mål. Studentorganisasjon er det samme bare for studenter. Organisasjoner kan ha forskjellige mål. Det kan for eksempel være: øke trivsel, større idrett tilbud til studentene, øke interessen for ett gitt tema eller noe helt annet.

Her får du en lett omvisning av noen av de mest kjente Studentorganisasjonene i Ålesund:

(det finnes også ganske like studentorganisasjoner i Trondheim og Gjøvik)

 • Ålesund studentsamfunn (ÅSS) er den største studentorganisasjonen i Ålesund. De jobber hardt for å få studentenes hverdag bedre. I ÅSS kan det være mulig å verve i forskjellige komiteer og kommende arrangementer. ÅSS har også medlemskap som gir deg vanvittige mange fordeler og goder som:
  • Gratis inngang  på bachus club & lounge, og leie av fritidsutstyr i deres brede lagersortiment.
  • Du får rabatter på billetter til U.-KA i Ålesund, U.-KA revyen, Ski & Magi, samt en lang rekke andre arrangement.
  • Du får eksklusive rabatter hos ÅSS samarbeidspartnere (egon ålesund, dsv.) .
 • NTNUI-Ålesund er NTNU i Ålesund sitt eget idrettslag. De jobber for at studentene ved Campus Ålesund skal ha et best mulig og bredt tilbud innenfor forskjellige idretter. Det kan være mulig å få verv innenfor ntnui, og om du brenner for en av disse idrettene under kan du kanskje bli trener. Om du blir medlem har du tilgang til alle idrettene!
  • NTNUI har tilbud i disse idrettene i Ålesund: fotball, håndball, volleyball, Innebandy, Løping, Lacrosse, Cheerleading, Frisbeegolf og turn/Calisthenics.
 • START Ålesund jobber med å øke interessen og kunnskap om entreprenørskap og innovasjon for studentene på NTNU Ålesund. Dette gjør de gjennom arrangementer, kurs, foredrag, konkurranser og møteplasser hvor innovasjon og entreprenørskap står i sentrum. De arrangerer for eksempel Innov8nor, Grunderdagen og Kvinner møtes. Det er mulig å få vervet seg for å planlegge disse arrangementene når det er ledige stillinger!

Det finnes også andre studentorganisasjoner i Ålesund. Du har for eksempel Parlamentet, NLU, Ent3r, Fadder, Nito studentene.

Linjeforeinger

En linjeforening er en organisasjon som er drevet av studenter for en studieretning/linje. Hensikten med linjeforening er å få det mer sosialt, fagmessig givende og generelt øke trivselen på studiet. Dette gjør de som regel gjennom forskjellige aktiviteter og arrangementer. Det er mulig å få seg ett verv innenfor linjeforeningen i sin egen linje. Da vil du skape relasjoner med studenter som går samme studieretning som deg. Ålesund har en del linjeforeninger:

 • IIR(Data, auto,  elektro og fornybar) har Epsilon
 • IHA(sykepleie) har myokard
 • IIF(økonomi og markedsføring) har børsen
 • IHB(bygg) har Aqua Tecta
 • IHB (nautikk) har sekstanten
 • IHB (maskin) har sigma
 • IHB (shipping management har galleonen
 • Felles for alle Symbiosen!!!

Disse linjeforeningene samarbeider med studentene (innenfor sin egen linje) for å tilpasse linjeforeningen slik at det gir best mulige tilbudet til studentene! Noe mer du lurer på om studentorganisasjonene og linjeføringene i Ålesund eller bare generelt? Send en melding til oss vell! Vi er tilgjengelige på FacebookInstagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen.

Viktor, Elektroingeniør, 1. år

Leave a Reply