Ukas student: Likestilling og mangfold

Ukas student er Margret som tar årsstudium i Likestilling og mangfold (LIMA). Kanskje dette er noe for deg?

Denne tirsdagen kunne du følge Margret på vår instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv? 

Hei! Jeg heter Margret, og er 22 år. Dette er mitt fjerde studieår på NTNU; tidligere har jeg en bachelor i Medievitenskap, hvor breddeåret mitt ble tatt i London. Nå tar jeg et årsstudium i Likestilling og Mangfold, og trives veldig godt med med det. På fritiden skriver jeg for Under Dusken, Trondheims studentavis, og bruker mye av tiden min på Samfundet. 

Hvorfor valgte du å studere Likestilling og Mangfold?

Da jeg nærmet meg slutten på bacheloren min var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre videre. Selv om jeg ikke helt var klar for å slutte å studere, stod jeg også litt på kanten når det kom til å ta master. Jeg bestemte meg derfor for å ta et årsstudium i noe jeg kunne vurdere å jobbe videre med, for å finne ut om det var for meg før jeg la opp løp mot master, og lette rundt. 

Likestilling og mangfold ble anbefalt til meg, og jeg stod mellom det og STS (Studier av kunnskap, teknologi og samfunn). Etter en elimineringsrunde endte jeg opp på LIMA. For det første innebærer studiet mange temaer jeg har gravitert mot og som jeg synes er viktige å ha kunnskap om, spesielt ettersom jeg ønsker å jobbe tett med mennesker etter studiene. Gjennom medievitenskap hadde jeg vært innom noen av teoriene / teoretikerne som står sterkt i fokus på LIMA, og jeg kjente allerede da at jeg ønsket å gå nærmere på det. Spørsmålene man stiller seg på studiet er alltid relevante og jeg har lært mye de siste månedene. 

Hva lærer man om?

Dette semesteret har vi to fag; Pespektiver på kjønn, og Migrasjon & flerkulturelle samfunn; etnisitet, kjønn og seksualitet. Ettersom det er årstudium, er begge fagene litt introduksjon til begreper og teorier vi bør kunne senere i studieløpet. Veldig kort sagt, ser vi på ulike samfunnsproblemer

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Som nevnt har jeg to fag dette semesteret, som begge har en firetimers-bolke i uken. En typisk studieuke mens undervisning foregår vil for meg være studentverv på mandager, forelesning tirsdager, lesegruppe på onsdager og siste forelesning på torsdag. Innimellom de faste oppsettene sniker det seg inn litt jobbing, både for Dusken og skole, men også mye morsomt. Jeg har regelmessige serie / bakekvelder med vennene mine, og i kollektivet blir det fort litt plantestell og episoder med Side om Side. Siden Trondheim er en relativt liten by, er det også lett å stikke innom sentrum regelmessig, for å ha kaffe-dates med venner eller plukke opp småting som oppmuntring for å lese pensum. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Jeg har blitt utrolig glad i Trondheim, som er en av grunnene til at jeg valgte å studere videre etter at bacheloren min var fullført. Det er mye å like med byen (inkludert det estetiske); NTNU har mange fine campus, så uansett hvor man bor er det lett å stikke innom og finne en lesesal. Ellers er det mange kaféer og kroker å gjemme seg bort i om man trenger å komme seg ut, men fortsatt må lese. Jeg har opplevd at byen som en helhet er hyggelig; både de som bor her, og hvor man går.  

Hvordan er studentmiljøet? 

Det er et veldig spesielt og fint studentmiljø her, ettersom så mange som bor her studerer blir det en slags fellesskapsfølelse. Noe av det jeg liker best med Trondheim er at det finnes så mye varierende for studentene; uansett hva man ønsker å gjøre på fritiden så finnes det noe for deg. Det er lett å komme seg ut av leiligheten, og man møter stadig nye venner gjennom å prøve nye ting. Det er alltid noe som skjer, og jeg har funnet mange nye interesser etter at jeg startet her. Studentmiljøet er veldig åpent, hvor man raskt kommer inn i ting. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Ettersom LIMA enten er årsstudium eller master, kommer jobber veldig an på hvilken bachelor man kommer inn med og hvordan man anvender kunnskapen man får. Personlig har jeg et håp om å kunne jobbe som journalist når jeg er ferdig. Derfor føler jeg at det jeg lærer på LIMA er veldig hjelpsomt, ettersom man får en bedre tilnærming til andre og en større forståelse for utfordringer jeg aldri har møtt på. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Margret her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply