Lyst til å lære mer om data? Da er dette vervet for deg!

Er du interessert i data? Vil du gjøre noe ganske annerledes enn studiet ditt, eller vil du kanskje ha et verv der du får bruk for det du lærer? Har du lyst til å lære noe nytt, ha det gøy og få lage nye ting? Møt Bendik som har verv i webkomiteen til hans linjeforening!

Navn og alder: Bendik Støa Sannes, 22 år
Fra: Lier
Studerer: Industriell kjemi og bioteknologi
Mitt verv: Webkomiteen!

Hva i alle dager gjør en webkomité?

I linjeforeningen vår, Høiskolens Chemikerforening, er det Webkomiteen som har hovedansvar for det som skjer i foreningens digitale verden, noe som etter hvert begynner å bli en god del. Vi har vår egen nettside som vi vedlikeholder og hvor vi utvikler nye ting enten ved behov eller for bare for gøy! Sammen er vi en gjeng på 7-8 stk som har ett ukentlig møte hvor vi jobber med ting som har dukket opp eller jobber med pågående prosjekter. En gang i ny og ne holder vi også et kurs for folk i linjeforeninga, og ellers prøver å hjelpe folk med når de har problemer i sin digitale hverdag. I løpet av ei uke bruker jeg kanskje 4-5 timer på arbeid i komiteen, som innebærer møter og jobbing på egenhånd.

Det som er så bra med å være i Webkom er at man lærer utrolig mye! Jeg kunne ingenting om programmering eller internett eller mail eller noe som helst før jeg begynte på kjemistudiet, men etter nå to år i komiteen har jeg lært utrolig masse, og lærer mer hele tida. I tillegg til at det er gøy å jobbe med, er det også god mat for CV-en! 

Hvordan fikk jeg vervet?

Høsten da jeg gikk i førsteklasse skulle Webkom ha inn fire nye i komiteen. Jeg tenkte det hadde vært gøy å lære mer om litt datagreier, så jeg stilte og ble valgt inn på høstens medlemsmøte. Det som er fint med Webkom, er at man kan være med så lenge man vil. Etter å ha vært med en stund har man lært en god del, så da er det jo herlig å kunne fortsette å bidra.

Kule ting webkom har gjort

På nettsidene våre kan du blant annet melde seg på arrangementer og bedriftspresentasjoner, sende inn morsomme sitater og sladder som havner i linjeforeningens egen avis, lese nyheter, eller stalke folk i klassekatalogen. De tingene vi i Webkomiteen har laget det siste året er et valgsystem til når det er medlemsmøter i foreningen og folk skal velges inn i verv, en nettbutikk som er koblet opp mot studentkortet ditt som gjør det mulig å kjøpe kaffe og snacks på linjeforeningskontoret vårt, og (kanskje min favoritt), kaffeknappen! Når det lages kaffe på kontoret, kan man trykke på en liten, gul knapp, og da kan man få varsel på mobilen eller pc-en om at noen har laget kaffe. Ikke dumt en mandagsmorgen!

Hvorfor burde du søke dette vervet?

Dette er et verv for deg som har lyst til å lære noe nytt, lære mer om data og som synes det jeg driver med i vervet mitt høres gøy ut. Du får muligheten til å utfordre deg selv samtidig som det er sosialt og du får nye venner. Ikke minst er det en måte å engasjere deg i linjeforeningen din på!

Et verv i Webkomiteen er hovedsakelig for folk som har en tilknytning til linjeforeningen, men det skal sies at mange linjeforeninger har en tilsvarende komité du kan bli med i! Hos oss er det flere i komiteen som går andre linjer enn kjemi. Vi er på jakt etter noen nye nå i høst, faktisk!

Lurer du på noe angående linjeforening, verv eller andre ting om studier ved NTNU? Ta gjerne kontakt med oss på FacebookInstagram eller legg igjen en kommentar her på bloggen!

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 3.år

Leave a Reply