Min studieuke – Europastudier med Statsvitenskap

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjell på øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Heisann! Jeg heter Stine, er 21 år gammel, og går nå mitt andre år på Europastudier med Statsvitenskap ved NTNU Dragvoll i Trondheim. På Europastudier kan du ha fordypning innenfor språk (tysk, spansk, engelsk eller fransk) eller statsvitenskap. Jeg har valgt å omrokkere litt på mitt studieløp, så derfor er ikke min studieuke og mine fag tilsvarende de andre som går det samme som meg.  

Her er timeplanen min! Jeg begynner som oftest 08:15 – som betyr at det ofte er litt hardt å komme seg opp, men får iallfall mye ut av dagen! Denne timeplanen viser både forelesninger, seminarer og dataøvinger. Det ene faget mitt har vi kun undervisning i noen få uker – derfor er det ikke på denne planen.

Ettersom jeg har valgt å gjøre litt om på studieløpet mitt, har jeg dette skolehalvåret ett fag mer enn de som følger vanlig studieløp:

  • Norge i Europa
  • Europeisk integrasjonsteori
  • Europeiske identieter og kultur
  • Samfunnsvitenskaplig forskningsmetode

Mandag:
Startet dagen med forelesning fra 08:15 i Samfunnsvitenskaplig forskningsmetode. Dette er et fag som går under veldig mange studieprogram, så vi er veldig mange i disse forelesningene. På fritiden er jeg nestleder i FN-studentene Trondheim, og i dag var det mange møter som måtte prioriteres. Derfor var resten av dagen fylt av tre møter med ulike samarbeispartnere og med blodgivning før jeg tok en tidlig kveld.

Tirsdag:
I dag er skole en prioritet! Jeg hadde forelesning fra 10:15-12:00 i “Norge i Europa”. I kveld er det innlevering av en oppgave som må være godkjent for å gå opp til eksamen i dette faget – derfor ble det en lang dag på Dragvoll med samarbeid (og litt snakk) om dette. Jeg klarte det – og fikk levert oppgaven just in time.

Onsdag:
Ingen forelesninger i dag!! Jeg benyttet meg av muligheten til å sove litt lenger enn vanlig og ta en litt lenger frokost med søsteren min mens vi gjorde litt skole. Klokken 12 skulle vi ha et jobbmøte, noe som gjorde at jeg kom meg opp på skolen! Etter møtet satt jeg igjen på lesesal og fikk skrevet ferdig en oppgave som har innleveringsfrist i morgen.

På kvelden tenkte jeg og tre venninner å prøve ut noe veldig nytt og uvant for oss – meditasjon. Det var en interessant og hyggelig opplevelse, men da det var veldig uvant fokuserte jeg dessverre mer på å ikke fnise enn å slappe av …

Sen frokost med kollektivet er luksus på dager med forelesningsfri!

Torsdag:
I dag hadde jeg forelesninger og gruppeøvinger fra 08:15- 12:00, før jeg satt meg litt på lesesal. Merket etter det at jeg var litt ør i hodet (og kanskje litt trøtt fortsatt), derfor passet det bra med en treningsøkt. Etter dette hadde jeg et møte med lederen i FN-studentene. På kvelden tok jeg meg en pause og var med noen venner fra studiet!

Fredag:
I dag hadde jeg kun en gruppeøving fra 10:15-12:00. I disse timene går vi igjennom spørsmål som vi har til det som har blitt sagt i forelesninger, gjør oppgaver og kan få veiledning til oppgaver som skal leveres.
Etter en hektisk uke tok jeg helg med god samvittighet!

Ukene mine varierer veldig, og nå er jeg inne i en hektisk periode både med innleveringer på skolen og ved siden av. Med skole, fritidsverv og jobb føler jeg det er viktig å sette av tid i helgen til å kun slappe av og være sosial! Da prøver jeg alltid å sove litt ekstra lenge og lage meg en luksusfrokost.

Hvis du lurer på noe om mitt studie, kan lese mer om Europastudier her! Dersom du har noen spørsmål om Europastudier, å studere ved NTNU eller studielivet generelt er det bare å sende melding til oss på instagram, Facebook, eller kommentere her på bloggen!

-Stine, Europastudier med Statsvitenskap, 2.år

Leave a Reply