Er du gira på et litt annerledes verv?

Å ha et frivillig verv betyr ikke nødvendigvis å sitte i møter i timesvis eller sende utallige e-poster. Det finnes utrolig mye forskjellig du kan holde på med, og for meg innebærer timene jeg bruker på verv å lage liv, danse og spre glede.

Navn og alder: Åsne Kvisgaard, 22 år
Fra: Oslo
Studerer: Pedagogikk
Mitt verv: Stønter for Studentersamfundet i Trondhjem

Hva gjør en stønter?

Stønterne står for den kreative og fysiske markedsføringen av Studentersamfundet i Trondhjem, også kjent som Samfundet. Dette er en organisasjon som eies og drives av studenter, og som arrangerer utrolig mye forskjellige arrangementer gjennom året.

Oppgaven til stønterne er å gjøre Samfundet synlig i form av oss selv! Vi kler oss ut og lager liv på de ulike campusene, men også på selve Samfundet. Ofte promoterer vi spesielle arrangementer som temafester eller konserter, men av og til stønter vi kun for å lage god stemning og fordi det selvfølgelig er kjempegøy!

Hvordan fikk jeg vervet?

Jeg var stunter (som det heter i UKA) for UKA-17, som er en av festivalene som tilhører Samfundet. Her ble jeg kjent med en som var stønter for Samfundet og tipset meg om å søke der også. Det gjorde jeg og har ikke angret en dag siden!

Et bra minne med stønt

Det har vært utrolig mye hyggelige og morsomme opplevelser med stønt i løpet av de snart to årene jeg har vært med, så det kan være vanskelig å velge ut kun ett godt minne! Likevel vil jeg trekke frem et Star Wars-stønt vi hadde i forbindelse med Star Wars-maraton på Samfundet. Da klarte vi å få med oss Nidaros Imperial Squad, som er en litt over gjennomsnittlig Star Wars-entusiastisk gjeng. Dette ble et utrolig vellykket stønt og absolutt noe som er plassert i minneboka!

Hvorfor burde du søke dette vervet?

Støntevervet er virkelig et annerledes verv, og dersom du er en utadvendt person som er glad i oppmerksomhet er dette vervet perfekt for deg. Men det er likevel ikke sånn at du må være den mest gærne i gjengen for å søke som stønter. Det å løpe og danse rundt på campus er en tilvenningssak, og noe du blir vant til!

I tillegg til å gjøre masse morsomt du aldri ellers ville gjort, har du muligheten til å treffe utrolig mange hyggelige og kule mennesker. Her blir du bli kjent med folk på tvers av studier og timeplanen blir fylt opp med masse sosiale arrangementer.

Dersom du vil se mer moro og følge med på hva vi driver med, kan du følge @stunterne på Instagram!

– Åsne, pedagogikk, 4. år

2 thoughts on “Er du gira på et litt annerledes verv?

Leave a Reply