Ukas student: Shipping Management

Ukens student heter Marina som tar bachelor i Shipping management i Ålesund. Kanskje du vurderer det samme? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne tirsdagen hadde Marina kontroll over vår instagram for i gi dere et innblikk i hennes studiehverdag. Gikk du glipp av det? Da har du flaks fordi her får du muligheten til å ta en nærmere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heihei! Mitt navn er Marina og jeg er 2.års student på bachelor i Shipping Management ved NTNU Ålesund. Jeg er 21 år og kommer fra et lite sted utenfor Ålesund.

Ved siden av studiet jobber jeg som hotellresepsjonist og er leder for Næringslivsutvalget. Det er en studentorganisasjon som arbeider for å knytte studenter og næringsliv sammen. Imellom dette liker jeg å fylle på med trening, reising og store mengder kaffe.

Hvorfor valgte du å studere shipping?

Etter videregående, hvor jeg gikk internasjonal linje, hadde jeg ingen plab om hva jeg skulle studere, hvertfall ikke at jeg skulle studere så nærme hjemme. Jeg tok likevel en kikk på hva som kunne være interessant, og endte tilfeldigvis opp med å søke Shipping Management.

I løpet av et år i Forsvaret, hvor jeg lærte mye om egne verdier og ønsker, var det ikke lenger noen tvil. Det ble klart for min egen del hvor avhengig jeg er av tilknytning til havet, og et studie med muligheter både internasjonalt og lokalt var viktig for mitt valg. At maritim næring også er kjent for raske endringer, mye konkurranse og i stor endring med nye løsninger fremover var attraktivt for meg.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Min studieuke går som regel i ett sett med mye gøy. Det meste av tiden går til forelesninger, gruppeinnleveringer og arbeidskrav. Studiet har ingen obligatoriske forelesninger, men mange forelesere deler av sin erfaring fra maritim næring som bidrar til viktig læring ved siden av pensumbøker. Klassen er på rundt 50 elever som gir et godt miljø for å lære av hverandre, stille spørsmål og åpner for diskusjoner i forelesning.

Ved å engasjere seg i en studentorganisasjon får man også muligheten til å delta på mange spennende arrangement, samlinger og møter. Som student er det også mye som skjer utenom skole. Ved siden av studier jobber jeg faste dager hvor jeg ikke har forelesning, og 2-3 helger i måneden. Jeg er utrolig heldig, og har en jobb som jeg både kan anse som relevant og som jeg trives med. Å ha en jobb ved siden av studiet er viktig for min del, både for å pushe meg selv til å ha struktur i hverdagen og det er en liten avkobling.

Hvordan liker du Ålesund som studieby?

Ålesund overrasket meg veldig som studentby. Jeg er selv her i fra, men når jeg ble student opplevde jeg byen på en helt ny måte. NTNU Ålesund er for min del helt perfekt størrelse når det kommer til antall studenter. Det kommer studenter fra hele Norge og verden, samtidig som det er lite nok til å bli kjent på tvers av gjenger og studieretninger.

Hvordan er studentmiljøet?

I Ålesund er det utrolig mange engasjerte studenter som står på for studentmiljøet. Gjennom studentorganisasjoner kan man være med på utrolig mye forskjellig – alt fra grupper med fokus på idrett, aksjeinvestering og entreprenørskap, til arrangement som skiturer og revy. Selv ble jeg dratt med inn i Næringslivsutvalget når jeg startet her. Det ga meg et helt nytt nettverk og en liten «familie» på Campus med studenter fra ulike studieretninger og studieår.

Som shippingstudent har man også linjeforeningen Galleonen som arrangerer både faglige og sosiale arrangement, og bidrar til fellesskap mellom de tre årskullene.

Hva kan du tenke deg å jobbe med etter studiet?

Shipping Management er med varierte fag en fleksibel utdanning som gir muligheter innen flere bransjer. .

Varierte fag gir en bred forståelse og et innblikk i flere områder. Fremtidige arbeidsgivere kan være typiske aktører innen maritim næring som rederi, skipsverft og havner. Vi har også veldig mange utenfor maritim næring. Alle selskaper som etterspør kunnskap om transportløsninger, forsikring, megling, HR, prosjektledelse og salg er mulige arbeidsgivere. Noe som gir mange muligheter etter endt utdanning. For min del setter jeg veldig pris på at det er flere veier å gå etter bachelor.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut instastoryen til Marina her, eller følg linkene under for mer informasjon!

2 thoughts on “Ukas student: Shipping Management

Leave a Reply