Er Ålesund studiebyen for deg?

En by i vekst med et engasjerende, åpent studentmiljø og en kultur for friluftsliv. Her finnes det noe for alle og jeg skal fortelle deg hvorfor du burde vurdere Ålesund som ditt neste hjem.

Er du ute etter en gylden middelvei? En kombinasjon av byliv og friluftsliv med et intimt og koselig miljø? Da er Ålesund byen for deg. Strategisk plassert kun en ferje unna Sunnmørsalpene er ikke fjellene langt unna og når du er ferdig der kan du dra på afterparty i byen. Ja, Ålesund har et uteliv og det leverer. Med 12 ulike utesteder og konsertlokaler er det ikke vanskelig å fylle opp helgene. Er du kanskje ikke friluftslivtypen, men liker å ha litt rolige helger har Ålesund også noe for deg. Store leiligheter midt i byen som oppfordrer til rolige filmkvelder, middager og sammenkomster med plass til alle. Nå har du hørt nok om hvorfor vi elsker Ålesund. Dette er hva du kan bli en del av i Ålesund:

Et åpent miljø i vekst

Vi er et studentmiljø i vekst og det merkes på engasjementet. Studentforeningene jobber iherdig for å gjøre vår studietilværelse enda bedre. Et eksempel er ÅSS (Ålesund studentsamfunn) som gir oss gratis inngang på alle utestedene her i byen og utlån av sportsutstyr. Det å bli en del av noe i vekst gjør at du fort blir tatt inn i varmen og med et litt mindre miljø tar det ikke lang tid før vennekretsen har blitt stor.

Idrettstilbud for alle

NTNUI tilbyr også alt fra klatring til fotball for deg som er en aktiv sjel. Eksisterer ikke idretten du brenner for her allerede er det lett å starte den opp. Bare i fjor alene ble det startet en turn- og klatregruppe som har vokst fort i popularitet. Her er det kun du som setter begrensningene og NTNUI har deg i ryggen hele veien.

En by full av liv

Som sagt er det ikke mangel på uteliv i Ålesund. Er du glad i livemusikk holdes det konserter hver helg i det lokale musikklokalet terminalen, eller hvis du vil bare vil danse natten ut kan Bachus tilfredsstille. Shuffelboard og litt god øl er også godt representert hos Molo, men jeg har glemt det beste. Alle disse utestedene er i gåavstand til hverandre og midt i sentrum!

Mitt inntrykk av Ålesund etter å ha gått her et år er en liten smaragd på vestlandet med et varmt studentmiljø. Jeg elsker å kunne slå an en prat med en bekjent på butikken, alltid være velkommen på en middag og føle meg inkludert i hver situasjon. Her legger studentene inn en innsats for å sørge for at alle har det så bra som mulig og jeg håper du vurdere NTNU i Ålesund som ditt nye hjem

Ole-Martin, år 2/3- sykepleierstudent

Leave a Reply