Ukas student: Medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi (MKI)

Ukas student er Sara som tar master i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi (MKI). Kanskje dette der noe for deg?

Denne tirsdagen kunne du følge Sara på vår instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heisann! Mitt navn er Sara, jeg er 25 år og kommer fra Fredrikstad. Jeg går 2. året / siste på master i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi (MKI) på NTNU i Trondheim. 

Jeg startet min studiereise med utveksling i Sydney via Høyskolen i Nesna. Her tok jeg et halvårsstudie i Anglophone Culture and Communication. Videre tok jeg en bachelor i Internasjonal markedsføring fra Handelshøyskolen BI, hvor jeg tok det siste året på utveksling i Singapore. Etter et år med jobb mellom bachelor, søkte jeg meg videre inn på master her på NTNU i Trondheim.

På fritiden er jeg glad i å trene, gå turer, lese krimbøker og drikke masse iskaffe. Jeg elsker å reise og har en drøm om å krysse av alle verdensdelene på bucketlisten min innen jeg er 40 år.

Hvorfor valgte du å ta master i MKI?

Jeg har alltid hatt et ønske å jobbe med markedsføring og jeg har en stor interesse for digital kommunikasjon. Planen var alltid å bygge videre på bachelorgraden min, og fant masteren på NTNU da jeg gikk siste året mitt i Singapore. Jeg kjente relativt raskt at dette var en perfekt linje for meg, fordi den tilbyr en kombinasjon av IT-relaterte valgfag og medievitenskap = midt i blinken!

Hvordan ser en typisk skoleuke ut for deg?

Studieukene mine varierer veldig! De går for det meste i forelesninger, skrive semesteroppgaver, trene (mer av den sjeldne aktivitet) og jobbe. I år har jeg webteknologi som et av mine valgfag, så mye av tiden min går til å jobbe med ukentlige arbeidskrav og gruppeprosjekt hvor vi lager vår egen hjemmeside!

I helgene prøver jeg å ta meg litt skolefri, og spesielt utnytte de dagene når sola kikker frem. Det er viktig å huske at selv om du er student og mye av dagene går til lesing og øving på skolen, må du ta en pust i bakken.

Ved siden av studiene jobber jeg for NTNUs avdeling Neste Stopp. Her jobber jeg i teamet “studentliv” sammen med en gjeng flinke studenter fra andre linjer 🙂 Sammen lager vi innhold til sosiale medier, for å vise frem studentlivet i Trondheim. Det er super gøy å ha noe både relevant og sosialt å drive med ved siden av lesing og arbeidskrav!

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en super hyggelig studieby. Jeg føler Trondheim er en by de fleste trives i. Det er passe stort og for å ikke glemme at det er mange fine turløyper og skogsområder som verdt å besøke. Det er alltid noe som skjer her, enten det er konsert, kurs, frokostseminar, quiz – you name it!

Jeg har tidligere studert i store byer, og syns Trondheim egentlig er en perfekt mellomting. Her er det stort nok til at du stadig møter på nye mennesker, samtidig som det føles hjemmekoselig og det er lett å få oversikt over byen.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er så godt som det kan bli! Vi er en relativt liten klasse med omkring 16 studenter, så vi har blitt en sammenspleiset gjeng. Samtidig er det mange linjeforeninger og andre verv du kan søke for å bli kjent med andre studenter. 

Jeg er også veldig positivt overrasket over hvor mange sosiale arrangementer det er her i Trondheim! Her kan du dra på byttedager, loppemarkeder, synge i kor og melde deg på sportslige aktiviteter med mer. Det er med andre ord mye man kan engasjere seg i.

I tillegg arrangerer linjeforeningene ofte quiz, julebord og andre sammenkomster som gjør at du blir kjent med andre studenter. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg kunne tenkt meg å jobbe med ekstern-kommunikasjon for et mellom-stort selskap. Drømmen er å ha ansvar for å utvikle kommunikasjonsstrategi, markedsplaner og lage innhold til sosiale medier.

Det hadde også vært gøy å jobbe for en bedrift som har kontor både i og utenfor Norge, med muligheter til å reise eller jobbe i utlandet.

For meg er det også ønskelig at bedriften jeg eventuelt skulle jobbet for har fokus på det grønne skiftet.

Hva slags bachelor trenger man for å søke master i MKI?

Denne masteren krever en bachelorgrad med fordypning i medievitenskap eller tilsvarende. Det er en fordel om man har tatt et medievitenskapelig- eller samfunnsvitenskapelig metodefag i bachelorgraden.

I klassen vår har omtrent alle ulik bakgrunn. Noen har markedsføring, PR- og markedskommunikasjon eller journalistikk. Det er også mulig å søke seg inn med bachelor i medievitenskap fra NTNU.

Ler mer om mastergraden her.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Sara her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply