Møt Stine fra FN-studentene

Er du interessert i politikk? Vil du bidra i å gjøre verden til et bedre sted? Lurer du på hvordan du kan få deg venner i en ny by? Stine svarte ja på alt dette når hun kom til Trondheim. Nå er hun nestleder i FN-studentene i Trondheim.

Navn og alder: Stine Gaustadnes Hansen (21)
Fra: Båtstø i Røyken
Studerer: Europastudier med statsvitenskap i Trondheim
Mitt verv: Nestleder i FN-studentene Trondheim
Hvor mye tid bruker du på vervet?: Varierer veldig, men i snitt rundt 4-5 timer i uka

Hva gjør FN-Studentene?

FN-studentene Trondheim er en del av FN-studentene Norge som har organisasjoner rundt omkring i hele landet. Vårt mål er å spre informasjon om, og skape engasjement rundt, ulike FN-relaterte tema. Nå er hovedfokuset vårt på å fremme FNs bærekraftsmål

Hva gjør DU i FN-studentene?

FN-studentene Trondheim har i år som hovedmål å arrangere UN Theme Week 2020. Dette skal arrangeres første uken i mars 2020, og skal fremme bærekraftsmålene på en studentvennlig måte, med morsomme arrangementer – som for eksempel workshops, foredrag, konserter og mye mer. Som nestleder er det min jobb å følge opp de som har hovedansvaret for planleggingen av hver dag, samt å hjelpe lederen. Mye av det vi driver med er å sette oss inn i FN-relaterte problemstillinger og hvordan disse kan engasjere studenter, før vi kontakter foredragsholdere og lokaler. Med andre ord et veldig variert verv.

Hvordan fikk du vervet ditt?

Da jeg kom til Trondheim var jeg på utkikk etter et verv ved siden av studiene. Og ettersom jeg synes internasjonale organisasjoner er spennende, valgte jeg å dra på et informasjonsmøte som FN-studentene Trondheim arrangerte. På infomøtet fikk jeg et godt inntrykk av dem, siden alle virket superhyggelige og engasjerte. Så da meldte jeg meg inn, og stilte til valg som nestleder på den neste generalforsamlingen, som arrangeres hvert år. Også ble jeg valgt da.

FN-studentene samarbeidet med en vintagebutikk på temadagen om ansvarlig forbruk og produksjon.

Hva er den kuleste tingen du har gjort i vervet?

I fjor fikk jeg hovedansvaret for å arrangere en dag med fokus på bærekraftsmål nr. 12 – ansvarlig forbruk og produksjon. Denne dagen ble supervellykket. Den mestringsfølelsen av å ha arrangert noe meningsfylt og viktig, sammen med andre, var helt fantastisk! Akkurat nå gleder jeg meg masse til å se hvordan UNTW 2020 blir. Vi har allerede mange kule arrangementer på plass – så jeg tror det blir en skikkelig bra uke som kan fenge alle! 

Hvem burde søke dette vervet? Hvorfor?

Dette vervet passer for deg som synes FN sitt arbeid er viktig, og har en interesse for å fremme eller tilegne deg kunnskap om bærekraftsmålene. Vi har medlemmer, både i styret og resten av organisasjonen, som går på alle mulige campus og fra mange forskjellige studieretninger – så det er virkelig åpent for alle. Du får så mange nye erfaringer som er veldig verdifulle til senere – alt fra hvordan du sender en formell e-post, til å få kontakter fra ulike samarbeidsorganisasjoner. Og ikke minst venner for livet! 

Vil du vite mer om FN-studentene? Sjekk de ut her da vel!
Sjekk også gjerne ut NTNUs side om satsingen på arbeid med bærekraftsmålene

– Sondre, musikkvitenskap, 5. år

Leave a Reply