Hvor er jobbmulighetene?

Lurer du på hvordan du kan få deg en jobb etter studiene? – Som student får man utrolig mange muligheter til å prate med jobbmarkedet før du skal begynne å jobbe!

Næringslivsdagen

På onsdag ble Næringslivsdagen arrangert for første gang her på Gjøvik! Her får alle studentene mulighet til å møte de lokale bedriftene i alle bransjer og utvide sine nettverk. Det hele skjedde i regi av Gjøvik Kommune, Gjøvikregionen Utvikling, Bright House og NTNU Gjøvik sammen med sine seks linjeforeninger.

Vi var på Bright House og fikk prate med både arrangører, bedrifter og studenter som var på plass. Det var tilsammen 40 bedrifter til stedet, og flere hundre studenter kom og besøkte arrangementet.

Tuva Kvammen og John André Seem
Foto: Petter Sjursen

Tuva Kvammen og John André Seem, sto og speidet utover alle standsene da vi møtte på dem. Begge to er på slutten av sine masterprogram, Tuva i interaksjonsdesign og John på informasjonssikkerhet. Tuva synes Næringslivsdagen er kjempebra og at det er positivt å få møte bedrifter i de forskjellige bransjene. Hun synes det er et bra initiativ fra arrangørene å sette opp noe som dette, og gjøre det lettere for studenter å kanskje kapre jobber som ikke engang var offisielt utlyst. Hun forteller at dette er gull verdt for å finne ut av hva man vil drive med etter studiene. I tillegg er dette er kjempegod kombo med de vanlige karrieredagene som bruker å skje på campus. John er enig og legger til at det er overraskende å møte på så mange forskjellige bedrifter som har mulighet for å rekruttere dem. Det er rett og slett flere muligheter enn det man skulle tro i første omgang. 

Sigurd Ringen
Foto: Petter Sjursen

Sigurd Ringen studerer til å bli byggingeniør innenfor konstruksjonsteknikk. Han er også nestleder i linjeforeningen for teknologistudentene; INGa, der han har ansvar med for eksempel karrieredagene og Næringslivsdagen. Han forteller at dette arrangementet gikk over all forventning, og at han var redd for at det ikke skulle komme nok folk. Det viste seg derimot at mellom 400 til 500 studenter besøkte Næringslivsdagen. I forhold til studiehverdagen mener Sigurd at dette er et positivt tiltak. Her får man noe litt annerledes og man får et lite avbrekk fra den vanlige studiehverdagen. Det blir ikke minst lettere for studentene på NTNU å møte bedrifter og til og med kanskje få seg en jobb hos en bedrift de kanskje ikke kjente til fra før, sier han med et stort smil.

Ragnhild Waldemar
Foto: Petter Sjursen

Ragnhild Waldemar som jobber for Nammo, med tittelen “HR Coordinator Competence”, var en av 40 bedrifter som hadde stand. Nammo er en teknologisk og avansert luftfarts- og forsvarsbedrift. De er veldig aktuelle for ingeniør- og materialteknologistudenter, men har avdelinger som rekrutterer studenter fra omtrent alle studieretninger. Her kan man potensielt få jobb innen elektro, prosesser, IT, økonomi, HMS, markedsføring og logistikk. Ragnhild er veldig positiv ovenfor Næringslivsdagen og synes at det er spennende at så mange forskjellige aktører møtes. Ikke minst får bedriftene møte et stort spenn av studenter, forteller hun. 

Katrine Gjørvad
Foto: Petter Sjursen

Katrine Gjørvad er næringspådriver i Gjøvik kommune. Hun var ikke bare med på å arrangere selve Næringslivsdagen, men hun kom med idéen om det hele. Hun ble kjempefornøyd med hvordan arrangementet utartet seg, og håper på at dette blir en tradisjon i Gjøvik. Gjøvik er en liten studentby som har mye å tilby, og Næringslivsdagen gjør det bare lettere for studenter å komme tett på bedrifter og gjøre det mulig å få relevante deltidsjobber, forteller hun. Her i Gjøvik skal det være lett å få kontakt, og man skal bli sett og ivaretatt. 

Selv om dette var første gangen som næringslivsdagen ble arrangert her i Gjøvik var det en stor suksess for både NTNU Gjøvik og Gjøvik Kommune. Vi håper at dette arrangementet blir like populært hvert år fremover.

-Petter Sjursen, 2. året Maskiningeniør

Leave a Reply