Min studieuke – Likestilling og Mangfold

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjellen mellom øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Hallo! Mitt navn er Ingrid, jeg er 23 år gammel og går første året av et toårig masterstudium ved NTNU i Trondheim, nemlig i likestilling og mangfold. Siden mastergraden er toårig måtte jeg ha en bachelor for å kvalifisere, så det gjorde jeg med en bachelor i medievitenskap. På likestilling og mangfold (eller LIMA, som vi ofte kaller det) er det er mulig å kvalifisere med utrolig mye forskjellig! Klassen min er satt sammen av folk som har alt fra barnehagelærerutdanning til bachelor i idrettsvitenskap, så ikke bare lærer vi om mangfold – vi representerer også mangfold!

Timeplan

Her ser du timeplanen min! Og nå tenker du kanskje ”Oi, det var mye fritid!”, og ja, det er det. Forelesninger og øvingstimer er slått sammen, så undervisningen er en god blanding av forelesning, gruppearbeid, diskusjoner og presentasjoner. Vi har undervisning fra 08.15-14.00 hver mandag og fredag, men som regel starter vi ikke før 10.15. Da hender det ofte at vi bruker timene før forelesning på å panikklese pensum heheh…

Jeg har to fag dette skolehalvåret:

Selv om timeplanen min ser ålreit ut, er studieuka mi ganske hektisk. Ved siden av disse timene (som alle er obligatorisk å møte opp på) har vi mye pensum å lese og alltid en eller to arbeidskrav (innleveringer eller presentasjoner) som skal jobbes med. Rett som det er dukker det opp en gjesteforelesning eller et masteroppgaveseminar midt i uka, så jeg er mer på skolen enn bare på mandager og fredager. I tillegg prøver jeg jo å ta meg tid til å gjøre litt annet enn å studere! Ukene varierer veldig, så her får du et eksempel på hvordan min studieuke kan se ut. 

Mandag

I dag møtte jeg opp tidlig til forelesning på idrettssenteret ved Dragvoll. Alle i klassen skulle presentere hvert sitt kapittel fra en pensumbok, og min presentasjon handlet om at menn får færre barn enn før. Det synes jeg er suuuperinteressant, så det var ikke noe problem å stå foran klassen og prate om det i ti minutter (bilde fra den flotte presentasjonen min ser du lenger opp i innlegget 😎). Underveis fikk vi også utdelt en ny innlevering, så straks undervisningen var ferdig bar det rett på lesesalen for å jobbe med den.

Dragvoll idrettssenter – mitt skolebygg dette halvåret 🙂

Tirsdag

Dette er min komplette studiedag! Studiedag kan lett forveksles med fridag, fordi det betyr at du ikke må møte opp til noen skolegreier. Det frister alltid å bruke dagen på alt annet en studier. Da er det bare å ta seg hardt i nakkeskinnet, pakke sekken og ture til skolen. Litt frihet må man jo ta seg, derfor starter jeg alltid tirsdagen med en god treningsøkt, da blir det så mye enklere å sitte stille med bøkene resten av dagen. 

Onsdag

I dag klarte jeg å få venninna mi som studerer psykologi med meg til lesesalen! Det ble hakket mindre effektiv jobbing, men en hakket mer koselig dag 😄 Det er også en stor motivasjon å vite at jeg skal på Roller Derby-trening på kvelden. Hvis du ikke har hørt om det før, så er Roller Derby (verdens kuleste) kontaktsport på rulleskøyter!  

Torsdag 

Fire dager inn i uka og på tide med en pause fra alt skolearbeid! Med andre ord tok jeg meg en (etter egen mening) velfortjent pause fra studiene, og brukte heller dagen på jobb. Torsdag er også fast Roller Derby-treningsdag💯

Fredag

Til denne forelesningen måtte vi se en film, derfor bestemte vi oss for å samle klassen ekstra tidlig til felles frokost og minikino. Vi hadde kaffe, donuts, havreflarn og Ritz – perfekt fredagsmorgen. spør du meg! Filmen var kjempebra. Litt vanskelig å holde seg våken og fokusert til fire timer med forelesning etterpå, men vi kom oss gjennom det også😄

I helgene prøver jeg å begrense lesingen, men ofte bruker jeg et par timer til skolearbeid på søndager. Ellers bruker jeg helgene til å trene, være med kjæresten og venner, gjerne dra på kafé, konsert eller Roller Derby-arrangementer. 

Foto: Andreas Grønner

Dette var bare et eksempel på hvordan studieuka mi kan se ut. Studentlivet varierer masse mellom ulike studier og tider på året.

Håper du fikk et lite innblikk i hvordan det er å studere likestilling og mangfold!

Hvis du lurer på noe om studiet mitt kan du sjekke ut denne nettsiden, og alle spørsmål du måtte ha om studieliv på NTNU kan du sende som DM på Instagram, @ntnustudent eller på Facebook, NTNU Neste Stopp!

Ingrid, likestilling og mangfold, 4. år

Leave a Reply