Dette er NTNU Gjøvik!

Vurdert å studere på NTNU? Visste du at NTNU har et campus i Gjøvik? Her får du en smakebit av hvordan campuset i Gjøvik er!

Et samlet campus

Det er ikke lett å avgjøre hvor man skal studere. Det var det i alle fall ikke for meg. Ikke bare trengte jeg å vite hvor jeg fant det studieprogrammet jeg ville ha, men jeg ville også velge et campus der jeg trodde jeg kom til å trives. Campus Gjøvik viste seg å være det perfekte valget! Her får du et lite innblikk av campuset på Gjøvik, for å hjelpe deg i valget om hvor du vil studere.

NTNU i Gjøvik ligger på en liten bakketopp drøye 800 meter fra Gjøvik sentrum. Hvis du mangler retningssans og er avhengig av Google Maps, slik som meg, så er Gjøvik campus supert! – Her er alt samlet i ett campus. Ikke nok med det, men alle bygg og avdelinger er markert med store bokstaver og er lett gjenkjennelige. – I tillegg finner du kantine, treningsstudio, kaffebar, flere forskjellige laboratorier og verksteder, lesesaler, auditoriumer og mye mer, innen en liten rekkevidde.

Er det noe vi i Gjøvik er stolt over, så er det kantina vår! – Her møtes alle studentene uansett hva de studerer for å spise frokost, lunsj og middag. Her har jeg tilbrakt mye tid med folk både i min kollokviegruppe og fra andre studieprogram. Det er som regel alltids noen som sitter i kantina, og jeg møter alltid på noen kjente. Hva gjør vel ikke en ellers hektisk studiehverdag utrolig bra, enn en god samtale over lunsj?

Kantina

Så tidlig som i fjor sto det nye S-bygget klar for bruk. Med dette bygget kom en herlig kaffebar ved navn Krus. Her serveres det kaffe for en hver smak, te, lunsjretter og godsaker til dem som vil unne seg noe godt etter en lang studiedag. Jeg har ikke telling på hvor mange timer jeg har tilbrakt her, som den kaffeelskeren jeg er. Hvem trenger vel å gå til byen for å få god kaffe mens man skriver oppgave? – Ikke vi på Gjøvik Campus!

Krus Kaffebar

Lett å orientere seg

Som nevnt, så er campuset tilrettelagt for oss som må pugge stedsnavn og transportveier, men jeg skal forklare campuset kort og greit, så er du lommekjent allerede før du har startet her! – Det er altså seks bygg A, B, G, K, H og S. Man skulle tro at når man først har begynt å navngi bygg med bokstaver, hvorfor ikke gjøre det alfabetisk? – Det gjorde de ikke her. Jeg tror det er veldig tilfeldig at disse bokstavene ble brukt, da de egentlig bare er forbokstaven til det mineralet eller bergarten som byggene virkelig er oppkalt etter:

  • A: Ametyst
  • B: Beryll
  • G: Gneis
  • K: Kobolt
  • H: Helvin
  • S: Smaragd

G-bygget eller rett og slett Hovedbygget, er der du finner kantine, servicetorg, bokhandel og bibliotek. Dette bygget henger veldig sammen med A- og K-bygget. I disse byggene er det i all hovedsak lesesaler, grupperom, auditoriumer og forskjellige lab-er. Videre har vi B-bygget som huser flere klasse- og grupperom, og ikke minst en god del kontorer der du kan oppsøke forelesere. Det samme gjelder forsåvidt Smaragd-bygget. Der koser mange ansatte seg med kontorer i øverste etasje med god utsikt over hele campus. Hvis du ikke har høydeskrekk, kan du ta heisen opp til femte etasje du også og ta en titt! – Til slutt har vi H-bygget, som er kjent for å være bygget der sykepleierstudentene hører til. Her har du også foreleserne som tilhører økonomifagene og en god del klasserom, samt auditorier.

Litt raskt om studieprogrammer

På Gjøvik campus finner du ingeniørstudier, designstudier, helsestudier, IT- og programmeringsstudier og ikke minst økonomi- og ledelsestudier. Det er en hel del bachelorgrader du kan ta i Gjøvik, er du interessert kan du ta en kikk her.

Jeg håper du har fått et lite inntrykk av hvordan det er på campus her i Gjøvik, og vil ta det med i vurderingen når det nærmer seg søknadsfrist på Samordna Opptak. Hvis du skulle ha spørsmål er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss på Instagram eller Facebook.

-Linn Cathrin, Teknologidesign og ledelse / Maskiningeniør

3 thoughts on “Dette er NTNU Gjøvik!

Leave a Reply