Ukas student: Europastudier

Ukas student er Mira som studerer Europastudier med tysk. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Mira på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv? 

Jeg er 22 år gammel og kommer fra Oslo. Jeg er glad i å se dokumentarer, dra på quiz med venner og selvfølgelig katten min (<3). Etter videregående begynte jeg rett på et årsstudium i historie ved UiO og da det var ferdig bestemte jeg meg for å flytte et år til Berlin. I Berlin lærte jeg meg tysk ved en språkskole og hadde det så gøy med tysk at jeg bare måtte fortsette! 

Hvorfor valgte du å studere Europastudier med tysk? 

Jeg valgte Europastudier med tysk fordi jeg ønsket å få en bred kompetanse innenfor europeisk politikk og samarbeid, men også i stor grad for å videreutvikle tysken min og mulighetene mine for jobb i en tysktalende bransje. Etter året i Berlin var jeg redd for at tysken jeg hadde lært skulle forsvinne og at jeg etter få år satt igjen med å bare kunne bestille på restaurant. Studiet ble derfor også en løsning på det å holde språket levende og faktisk ha en mulighet til å bli så god som overhode mulig når det kommer til et fremmedspråk. Jeg hadde også utrolig lyst til å få et innblikk i tysk kultur og litteratur og faktisk kunne oppleve dette på originalspråket. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Studiehverdagen min er først og fremst veldig variert. Noen dager har jeg flere forelesninger, mens andre dager har jeg ingen. Dette gjør at jeg får muligheten til å bestemme over min egen hverdag og dermed også bestemme arbeidsmengden. Det er klart at det blir noen dager som er lengre enn andre, men heldigvis er det mange gode tilbud på Dragvoll som gjør at det blir litt lettere å sitte lengre på skolen – spesielt når matpakka ikke frister… 

Jeg prøver å skille mellom ukedager og helg, selv om det noen ganger kan være litt utfordrende, spesielt når jeg har ikke har noen forelesninger på fredager dette semesteret! 

Hvordan liker du Trondheim som studieby og hvordan er studentmiljøet? 

Jeg liker Trondheim som studieby. Byen har mange tilbud og terskelen for å være med er lav. Jeg har ikke vært aktiv i noen av de typiske studentorganisasjonene og har likevel klart å finne meg et godt nettverk! Jeg bor ikke så langt fra bymarka, så på sommeren er det utrolig fint å ta seg en tur der for et lite bad eller bare en hyggelig gåtur. Personlig er jeg ikke så glad i å gå på ski, men har hørt mye bra om skiløypene der på vinteren. Ellers på fritiden deltok jeg forrige semester på et kurs i arabisk. Dette er et språk jeg alltid har hatt lyst til å få litt mer innsikt i og ettersom det er noe helt annet enn tysk så er det et morsomt avbrekk i hverdagen. Trondheim har utrolig mange fritidstilbud som det er lett å være med på! Studentmiljøet i Trondheim er veldig bra. For min del har det vært veldig bra å kunne være med på linjeforeningens arrangementer for å bli kjent med de andre jeg studerer med. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Det som er så gøy med å studere noe som er såpass tverrfaglig som europastudier med tysk er at arbeidsmarkedet er utrolig stort og variert.

Dette er noe av det man kan jobbe med:

  • Ambassadearbeid
  • Offentlig arbeid innad i EU
  • Arbeid som tar for seg internasjonale spørsmål i et internasjonalt miljø

Selv har jeg vært inne på tanken å spesialisere meg på oversetting eller tolking og kanskje få jobbe som dette i en større organisasjon. Men for å være helt ærlig så har jeg ikke tenkt så veldig detaljert rundt mine framtidsplaner – regner med at det kommer til å gå bra uansett. Haha!

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Mira her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Europastudier

Leave a Reply