Ukas student: Industriell økonomi og teknologiledelse

Ukas student er Peter som studerer Industriell økonomi og teknologiledelse i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen til en indøkstudent er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Peter på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Peter og går i femteklasse på indøk, og har nettopp kommet tilbake fra utveksling i Italia. På fritiden er jeg aktiv i Start NTNU og UKA, samt at jeg jobber for NTNU neste stopp! Ellers liker jeg godt å holde meg i form samt å være med de flotte vennene mine <33 

Hvorfor valgte du å studere indøk?

Gjennom mine år på Gløshaugen var jeg innom både Bygg og miljøteknikk og produktutvikling og produksjon før jeg landet på Indøk. Å vite hva man skal drive med når man går på videregående er vanskelig, og jeg er veldig glad jeg har prøvd litt forskjellig. Etter å ha hatt mange teknologiske fag fikk jeg lyst til å lære mer om økonomi og ledelse, og da var indøk et perfekt valg sånn sett.  

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Nå når jeg går i femteklasse disponerer man egentlig tiden sin ganske fritt, ettersom jeg kun har tre forelesninger i uken. Dermed handler det om å legge opp en fornuftig plan for seg selv, slik at man får gjort det man skal. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? Hvordan er studentmiljøet?

Trondheim er en fantastisk studieby, og jeg er veldig, veldig fornøyd med å være student her. Her har jeg fått mange fantastiske venner jeg kommer til å ha resten av livet, og masse minner jeg aldri kommer til å glemme. Studentmiljøet i byen opplever jeg som veldig åpent og inkluderende. Det er utrolig mange forskjellige ting man kan drive med ved siden av studiene, så alle kan finne noe de trives med. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Akkurat hva jeg vil jobbe med er jeg fremdeles litt usikker på, men jeg har veldig lyst til å drive med noe innenfor innovasjon og entreprenørskap. For eksempel å starte innovasjonsprosjekter i etablerte bedrifter, eller å kline til skikkelig og starte sin egen bedrift. Time will show!

Hva er den største forskjellen på indøk og andre sivilingeniør-linjer?

Det er flere forskjeller, men den største er kanskje at man velger retning allerede i førsteklasse, i motsetning til på andre linjer hvor man velger retning senere i studieløpet. På indøk kan man velge mellom spesialisering innen maskin, marin, data eller energi og miljø. 

I tillegg har man på indøk en del andre fag enn på de andre siv.ing-linjene, særlig i tredje- og fjerdeklasse hvor man har mange økonomi og ledelsesfag. 

Hadde du fag på engelsk da du var på utveksling, eller måtte du lære deg språket?

Jeg hadde de fleste fagene mine på engelsk, men hadde også to fag på italiensk. Om man skal få språkstipend fra Lånekassen må man ha undervisning på et annet språk i tillegg til engelsk. Jeg hadde fire uker med italienskkurs først, og klarte meg etterhvert fint i fagene som var på italiensk. 

Burde man ha noen bakgrunnskompetanse innen IT før man begynner på Indøk?

Nei, det trenger du ikke! Jeg kunne ingenting og det har gått fint med meg. Samtidig er det ikke noen ulempe å kunne litt, særlig om du skal gå indøk-data. 

Det var alt for denne gang! Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Peter her , eller følg linkene under for mer informasjon om indøk:

Signe, medievitenskap, 3. år

3 thoughts on “Ukas student: Industriell økonomi og teknologiledelse

 1. er indøk en vanskelig utdanning? bygger det på mye fysikk og matte? hvis man er interessert i økonomi kan dette være en riktig utdanning?

  1. Hei Malin!
   Det er veldig individuelt hvor vanskelig folk synes indøk er, men se for deg at det er en videreføring av realfagene fra videregående. Jeg synes personlig vanskelighetsgraden er akkurat passe, og det eneste jeg har av realfagsbakgrunn fra vgs. er Fysikk 1, Matematikk R1 og Matematikk R2.

   Indøkere får som de andre sivilingeniørutdanningene en grunnpakke med 3-4 mattefag, minst ett programmeringsfag og minst ett fysikkfag. Fysikk og matte bygger på det du lærte på videregående, mens programmering begynner fra 0. Videre fag i studieløpet vil igjen bygge på denne grunnpakken.

   Hvis du er interessert i økonomi, men vil ha bedre kompetanse med tall og teknologi enn en typisk økonom, er indøk definitivt stedet for deg. Mange indøkere og økonomer ender faktisk opp med å jobbe med akkurat det samme!

   -Gaute, Industriell økonomi og teknologiledelse, 3. År

Leave a Reply