Tabbene vi gjorde som ferskiser

Alle gjør feil, spesielt nye studenter, men frykt ikke! Vi har samlet 8 historier med våre tabber, slik at du kan unngå å gjøre de samme.

Som fersk student i en ukjent by er det mye nytt å forholde seg til. Jeg mener ikke å skremme deg, det er ikke farlig, men du vil selvfølgelig gjøre noen feil her og der. Dette innlegget vil hvertfall hjelpe deg med å unngå 8 av våre tabber, så les videre.

1. “Jeg leste så mye at jeg ikke rakk eksamen”

Min kjære gamle far var også student for mange år siden, og hans tabbe er fortsatt like aktuell. Han satt kvelden før en eksamen, og kjente at det krevdes mer pugging enn han hadde rukket. Han bestemte seg for å lese halve natten for å skvise inn litt ekstra kunnskap før han la seg til å sove et par timer. Et par timer ble til flere, og da han våknet var eksamen allerede igang…

– Ragna

2. “Jeg endte opp på helt feil side av byen”

Det var første kveld i fadderuka, jeg var spent og sent ute til “bli-kjent-fest”. Jeg hadde lastet ned en app som sier hvilken buss man skal ta, siden jeg ikke var så kjent i byen. Så løp jeg til bussen, litt stressa, men slappet av da jeg fikk satt meg ned. 15 minutter senere oppdaget jeg at vi kjørte ut av byen en annen retning enn jeg ville forventet. Jaja, den kjører sikkert en runde, tenkte jeg. Men den kjørte bare lengre og lengre bort fra dit jeg skulle. Etterhvert skjønte jeg at appen hadde sagt at jeg skulle bytte buss etter 5 minutter, noe jeg i all hast hadde klart å ignorere. Jeg hoppet så av på neste stopp og endte opp med å gå 40 minutter for å komme til festen…

Ragna

3. “Jeg glemte å melde meg opp til lab “

Søsteren min var fersk lektorstudent og første semester skulle de ha kjemilab. Mange satt klare da påmeldingen åpnet for å sikre seg de beste tidspunktene, men søsteren min hadde glemt det. Siden hun først kom på det noen dager senere fikk hun lab-tid hver fredag etter lunsj. Hun kunne altså skylde seg selv for å aldri kunne ta tidlig helg den høsten.

-Ragna

Photo by Martin Lopez on Pexels.com

4. “Jeg kom for sent hele fadderuka”

Ei venninne hadde bestemt seg for å gå i fadderukene for å spare penger på buss. I en ny by er det ikke alltid like lett å vite hvor langt det er mellom steder og det er fort gjort å undervurdere hvor lang tid det tar. Noe venninnen min da gjorde ikke bare en, men flere ganger gjennom begge de to ukene i fadderuka. Hun kom alltid fram til slutt, litt sein og stressa.  

-Martha

5. “Jeg gikk den bratteste veien til skolen et helt semester “

De to første årene mine i Trondheim har jeg bodd på Lerkendal studentby og hatt forelesninger på Gløshaugen. Som de fleste andre har jeg derfor gått hver dag. Det er mange veier opp på Gløshaugen og den mest åpenbare for min del da jeg begynte var å gå bort til Handelshøyskolen og så opp en ganske bratt bakke. Det jeg ikke visste var at det fantes to andre veier så godt som rett ved siden av som var adskillig slakkere. Det tok meg et helt semester før jeg fant ut at jeg ikke trengte å gå opp det som føltes ut som Trondheims bratteste bakke, hver morgen. Siden har jeg holdt meg langt unna den bakken. 

-Martha

6. “Var redd for å ikke finne meg sted å bo”

For fem år siden så var det min tur til å bli student! Men det var ikke bare, bare. Jeg var veldig nervøs og stressa! Det første jeg bekymret meg over var «hvor skal jeg bo?». Jeg kjente ingen i Trondheim og det var ikke bare, bare å dra fra Oslo, da jeg fortsatt hadde eksamener på vgs. Så det endte med at jeg satt på Finn.no natt og dag, og endte med å signere en kontrakt allerede i mai! Så jeg betalte unødvendig husleie i juni og juli. Jeg trodde det var helt vanlig, men nei… Skjønte jo de andre årene som student at jeg dumma meg litt ut der fordi jeg ikke trodde jeg ville finne meg et sted å bo 😅 For hvis det er en ting jeg har lært av å være student: det ordner seg alltid!!!

Silya

7. “Jeg brukte alt for mye penger i fadderuka”

Forrige fadderuke kom jeg til Trondheim midt i fadderuka. Det var mye å fikse samtidig som det skjedde masse hele tiden. Dette gjorde at jeg hele tiden utsatte å kjøpe medlemskort til samfundet. Med medlemsskap er det gratis inngang på hele bygget i tillegg til rabatter på mat og drikke. Linjeforeningen min er mye på samfundet i fadderuka og jeg anslår at jeg tapte rundt 500 kr (!!) på å ikke bare skaffe det kortet med en gang. Så jeg anbefaler virkelig å kjøpe det så fort som mulig hvis man er mye på samfundet!

-Ragna

8. “Den største løgnen”

«Jeg skal begynne å lese pensum tidlig dette semesteret». Har du kanskje hørt denne før? For det har nemlig jeg, alt for mange ganger! Hvert år sier jeg alltid det til meg selv, men klarer jeg å holde det? Nope! Det er verst etter nyttår, for da tenker jeg i tillegg «nytt år, nye muligheter». Det ender opp med skippertak i mai og desember, men det har heldigvis alltid gått fint! Kanskje du skal prøve å si dette til deg og finne ut om du klarer å begynne å lese pensum tidlig? Lykke til!

-Silya

LYKKE TIL!

-Ragna, fysikk og matematikk, 3.år
– Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 3.år
Silya, grunnskolelærer 5.-10.trinn, ferdig

Leave a Reply