Dine første dager som student på NTNU

Studiestart nærmer seg og du sitter sikkert med en del spørsmål. Hvor skal jeg være og når skal jeg være der? Hvilken dag er egentlig første skoledag? Hvordan finner jeg fadderne mine? Alt dette besvares i dette blogginnlegget, sjekk det ut!

Først vil jeg si: senk skuldrene, dette går fint. Det skal i utgangspunktet aldri være vanskelig å skjønne hvor du skal. Opplegget er ulikt for byene og ulikt for hvert studie. Først i dette innlegget kan du lese om hva som skjer på campus i de 3 studiebyene før den offisielle studiestarten, lenger ned kan du lese om selve studiestarten og fadderopplegget i din studieby.

VIKTIG: alle studenter må registrere seg for å beholde studieplassen sin. Hvilken dag dette er ulikt for hvert studium, men det står på nettsiden til hvert studieprogram. Husk legitimasjon.

Før immatrikulering og offisiell studiestart 

Søndag 11. August: Velkomstdag for jenter på Gløshaugen. Opplegget er for jenter ved studier på Gløshaugen med jentepoeng. Klikk her for mer info og påmelding.

Mandag 12. August: Velkomstdag for jenter ved NTNU i Gjøvik. Sjekk denne linken for å se hvilke studier som kan melde seg på, mer info om dagen og påmelding.

Mandag 12. August: Velkomstdag for jenter ved NTNU i Ålesund. Sjekk denne linken for å se hvilke studier som kan melde seg på, mer info om dagen og påmelding.

Oppfriskningskurs i matematikk i Trondheim 5.–9. august 2019. Klikk her for mer info og påmelding.

Forkurs i kjemi i Trondheim 6. – 10. august 2019. Klikk her for mer info og påmelding.

Oppfriskingskurs i matematikk i Ålesund 29. juli – 9. august 2019. Kurset koster 2000 kr, klikk her for mer info og påmelding.

Trondheim

Dag 1: Mandag 12. august

I Trondheim starter studieåret med immatrikulering på den store plenen bak hovedbygget klokka 09:30. Det er en sermoni med underholdning, informasjon og taler. Klokken 10:45 er det parade og stands som viser frem studentorganisasjonene DU kan bli med på!

Etterpå går det gratis busser til de campusene som ligger et stykke unna. Når du kommer til ditt campus blir du møtt av faddere som holder opp skilt slik at det er tydelig for deg hvor din linje er. De fleste blir delt inn i faddergrupper og har noe opplegg som for eksempel omvisning. Du finner detaljert informasjon om din oppstart på nettsidene til ditt studieprogram.

På kveldene er det vanlig å ha opplegg med linjeforeningen/faddergruppen.

Dag 2: Tirsdag 13. august

På tirsdag skjer det mye forskjellig for de ulike studiene. På de mindre campusene er det opplegg linjevis, men på Dragvoll og Gløshaugen er det litt annerledes:

Kom-i-gang-dag på Gløshaugen er for alle ingeniørstudenter, sivilingeniørstudenter og realfagsstudenter. Du kan bruke dagen akkurat som du vil. Du kan blant annet møte linjeforeninger og studentorganisasjoner, eller skaffe studentkort og medlemskap på Samfundet.

Vrimledag på Dragvoll er en informasjonsdag for alle nye studenter på NTNU Dragvoll. Campus vil være fylt med stands som viser deg hva Trondheim som studieby kan tilby. I tillegg kan du gå på aktuelle foredrag for deg som er ny student.  Se video fra fjorårets Vrimledag her.

Dag 3 og videre

For de fleste begynner ikke vanlig undervisning før mandag 19. august. Fra dag 3 og ut den første uka er det mye ulikt opplegg. For eksempel besøk til bedrifter eller andre utflukter, praktisk informasjon om studiet og studentlivet. Det skal generelt være en ganske fin og myk start. Mange studier har ulike studieforberedende kurs/foredrag, lettere introforelesninger eller tilbud om forkurs.

Teknostart 15.-23. august, er et obligatorisk oppstartsprogram for sivilingeniørstudenter.

Gjøvik

Faddere ved radiografi i Gjøvik

Dag 1: Tirsdag 13.august

Ved NTNU i Gjøvik foregår immatrikuleringen her, ved Studentenes Hus. Seremonien begynner 11:00 og varer til ca 12:15 med oppmøte fra 10:30. Rett etter seremonien får du tildelt faddergruppen din og semesteret er i gang. Allerede 13:00 er det en institutt- og klassevis velkomst for de fleste studier.

For å få kontinuerlig informasjon om fadderuka i Gjøvik kan du følge Fadderuka NTNU i Gjøvik 2019 på Facebook. Her vil du også finne mer informasjon om arrangementene. Starten på fadderuka er en åpningskonsert med Kjartan Lauritzen på Studentenes Hus.

Dag 2: Onsdag 14.august

På onsdagen skjer det mye forskjellig, avhengig av ditt studie. Sjekk ut nettsidene til ditt studie for å se hva du skal gjøre og hvor du skal møte opp. For de fleste begynner ikke de vanlige forelesningene før mandag 19.august, men allerede på din andre dag som student kan det være blant annet foredrag og infomøter.

I regi av fadderuka holdes det et foredrag før det blir Back to School temafest på kvelden på Huset Gjøvik.

Dag 3 og videre

De neste dagene varierer det som skjer på dagtid fra studie til studie. Detaljert informasjon om hva du skal finner du på studienes nettsider. Den første uka kan det være bedriftsbesøk, foredrag, forkurs og diverse som bidrar til å gi en myk start på studielivet.

Fadderuka NTNU i Gjøvik er felles for alle nye studenter. Det er en gylden mulighet til å bli kjent med andre ikke bare på ditt studie, men også på tvers av studier. Under finner du en oversikt over hva som skjer når og hvor i fadderuka.

Foreløpig oversikt over Fadderuka NTNU Gjøvik

Ålesund

Bilde fra fjorårets fadderuke i Ålesund

Dag 1: Tirsdag 13. august

For deg som begynner på studier ved NTNU i Ålesund i 2019 er det immatrikulering tirsdag 13.08 med oppmøte fra 10:30. Seremonien varer fra 11:00 til 11:45 og holdes i hovedbygget, som du finner her. Videre er det en instituttvis samling 12:00 – 13:00 før du får faddergruppen din.

Fadderuka i Ålesund arrangeres av Fadder. Sjekk ut nettsidene deres for oppdatert informasjon og program. Startskuddet går med åpningskonsert med CLMD på campus fra 19:00 🤩

Dag 2: Onsdag 14. august

Allerede onsdag 14.august er det for mange studier i Ålesund undervisning eller annet obligatorisk opplegg. For å se hva som gjelder for ditt studieprogram og for mer informasjon rundt oppstart kan du se på nettsidene til hvert studieprogram.

Din andre dag som student ved NTNU Ålesund arrangeres det i regi av fadderuka gratis lunsj og rebus fra 12:30 – 15:30 på Ålesund Rådhus og i sentrum. Senere på kvelden blir det en gruppevis faddersamling før kvelden fortsetter med Neon-party på Terminalen Byscene.

Dag 3 og videre

Hva som skjer og hvor du skal de neste dagene avhenger av studiet ditt. Sjekk ut studiet ditt sine nettsider for en detaljert oversikt. I Ålesund er det felles fadderuke for alle nye studenter ved NTNU. Under er en foreløpig oversikt over hva, hvor og når ting skjer i fadderuka.

Foreløpig oversikt over Fadderuka NTNU Gjøvik

Til sist vil vi anbefale deg å bli med på så mye du orker i fadderuka! Ikke vær redd for å spørre andre hvis du er usikker på hvor du skal, kanskje får du deg en ny venn samtidig. Lykke til!

Ragna, fysikk og matematikk, 2.år

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 2.år

Leave a Reply