Hvordan utnytte plassen på studenthybelen

Når studentlivet starter kommer mange forandringer, å flytte hjemmefra, og inn i en liten studenthybel kan være en av de største. Hvordan utnytter man egentlig plassen best?

Som student lærer du deg fort å være kreativ og løsningsorientert. Likevel har vi samlet noen gode tips for å hjelpe deg å komme i gang!

Hvor gjør man av alle tingene sine??

Oppbevaring er en stor utfordring. Plutselig skal du ta med “alt” du har til en liten hybel. Hvis du da skal bo på et rom på 7 kvadratmeter og dele kjøkken med flere, sier det seg selv at man må tenke litt lurt. Her er noen gode gamle tips og noen favoritter fra gjengen i redaksjonen.

 • Tora bruker bokser i kjøleskapet slik at man ved å stable kan utnytte høyden bedre. Da er det også lettere å ta ut én ting uten å skape kaos. Dette er et nyttig tips siden mange må dele kjøleskap med flere.
 • Et lignende tips ( fra snillegucci på instagram) er å sette inn mindre hyller i skap hvor høyden ikke blir utnytta. Hun bruker VARIERA hylleinnsats fra IKEA.
Bilde fra snillegucci
 • Silyas tips er å kjøpe et klesstativ med justerbar høyde, da kan du ha den over senga i fotenden!
 • I mange eldre leiligheter er det høyt under taket. Kanskje er det plass over klesskapet eller kjøkkenskapet ditt? Vi har foreksempel tørrvarer i bokser over kjøkkenskapet for å få plass til enda litt mer.
 • En gammel slager er å utnytte plassen under senga! Skaff deg en seng som er hevet litt over gulvet og kjøp bokser (jeg foretrekker med hjul og lokk) til å ha for eksempel sesongklær, sengetrekk, turutstyr og andre ting du kanskje ikke behøver å ha så lett tilgjengelig. Slike finner du blant annet på IKEA.
 • Utnytt vinduskarmene! Venninnen min Maren har mange geniale tips, blant annet en hylle fra IKEA som hun har kuttet så den passer perfekt i vinduskarmen. Du får se mer av leiligheten hennes når vi legger ut video av studentbyen på Lerkendal i høst. Det er bare å glede seg! På bildene under ser du at hun til og med har satt inn en hylle i døråpningen, siden det var to dører inn til soverommet. Hun kan virkelig det å utnytte plassen!

Sharing is caring <3

Du vil jo gjerne ha med deg det vaffeljernet du fikk til jul, eller de mummikoppene du har samlet på så lenge. Men hvis alle i kollektivet gjør det, så blir det jo litt vel meget. Samarbeid så mye du kan og gidder. Det er jo selvfølgelig forskjell på kollektiv, hvor godt man kjenner hverandre og slikt, men det lønner seg ofte både økonomisk og med tanke på plass. I mitt kollektiv er vi tre venninner og her er eksempler på noen ting vi enten har spleiset på eller hvor vi deler av det vi har:

 • vaffeljern
 • hårføner
 • piknikteppe
 • strykejern
 • brettspill
 • vaskemiddel
 • krydder, oljer, bakepulver og lignende matprodukter som er drøye i bruk.

Stable det som stables kan

Skal du kjøpe inn mye utstyr selv er det verdt å tenke over om ting kan stables. For eksempel glass, kopper og bokser. Du får jo plass til dobbelt/trippelt så mye om du kjøper ting som kan stables.

Liker du å invitere venner på middag eller vors? Da er det genialt med klappstoler eller krakker som kan stables for ekstra sitteplasser.

Her er det ingen tvil om at stabling gir plass til mer

Spør deg selv: Kan dette brukes til noe mer?

Mange ting har flere bruksområder, jeg har brukt både en krakk og en lav bokhylle som nattbord de siste årene. Hos oss har en av roomiene en pult som vi kan bruke til å lage langbord når vi har gjester til middag eller for eksempel 17.mai-frokost. Vi har også brukt TV-benken som benk når det er flere gjester enn stoler.

Jeg vil oppfordre deg som ny student til å se på dette som en morsom utfordring og en mulighet til å være litt kreativ! Jeg ønsker deg masse lykke til og vil gjerne at du sender en melding og/eller bilde om du har noen triks som flere burde høre om!

-Ragna, fysikk og matematikk, 2. år

One thought on “Hvordan utnytte plassen på studenthybelen

Leave a Reply