Opplev Trondheim på studentbudsjett!

Når det kommer til kultur har Trondheim mye å by på! Som student er det begrenset hva man kan ta seg råd til, derfor har jeg samlet noen tips til hvor og hvordan du kan oppleve kulturtrondheim på studentbudsjett!

Det er virkelig noe for enhver smak her, og i dette innlegget skriver jeg om fotball, teater, musikk, kunst, mat, festival og Studentersamfundet. Er det noe annet du vil vite mer om er det bare å kommentere under!

Første og viktigste tips: TRDevents

Dette er en nettside som legger ut det meste som skjer i Trondheim til enhver tid. Da er det bare å gå inn å sjekke så kommer det opp hva, hvor og når ting skjer og hva det koster. Du kan også velge kategori etter hva du er ute etter for eksempel litteratur, konsert eller quiz. Klikk her for link!

Teaterkort for ungdom

Trøndelag teater tilbyr Teaterkort til ungdom fra 13 – 26 år gratis! Kortet får du ved å registrere deg i billettluken. Kortet gir deg billetter til sterkt reduserte priser. Det er også egne studentpriser, men ungdomskortet gir enda billigere priser. På Tordenskjold som går nå er for eksempel prisene slik:

 • voksen: 450,-
 • student: 250,-
 • Ungdomskort: 135,- !

Fotball-fan?

Hva er vel mer stemning enn Rosenborgkamp en søndagkveld? Folk i alle aldre fra hele byen tar på seg skjerfet sitt og går nærmest i tog til Lerkendal. Studentprisene på kamper går fra 155 kr til 290, avhengig av hvor gode seter du vil ha. I tillegg arrangeres “Studentkampen” i fadderuka, da er det kun 50 kr for billett!

Konserter og improteater på koslige kafeer

Mange kaféer i byen har små konserter, språkcaféer, temaforedrag og mye annet spennende. Mange arrangement er gratis, og de som har inngang er ofte billige! Ta med deg en venn, kjøp en kaffe og sett dere ned og nyt et ukjent band som kanskje blir en ny favoritt, dra på søndagsjazz på Ila Brannstasjon (gratis) eller improteater på torsdager på Antikvariatet (100 kr). På Dokkhuset er det ofte gratisarrangementer, alt fra konserter og utstillinger til spennende foredrag. I tillegg er det mulig her og andre steder å jobbe frivillig med plakatrunder for gratis billetter til konserter.

Festival på budsjett

Trondheim har nettopp fått en ny festival: Festningen festival. Den er helgen etter fadderuka. Det som er så fint er at du kan spare hele 600kr på å kjøpe studentbillett ( 1199 kr). Det koster fortsatt en del, men om du liker festival og artistene som kommer er det absolutt verd det. Husk at du slipper å betale store summer for å komme deg til festivalen, spise mat ute eller for overnatting for du bor jo allerede her! Personlig digger jeg årets (2019) lineup og gleder meg helt villt! (Jeg kan nevne navn som Karpe, David Guetta og Zara Larsson, frister det??) Dessverre er studentbillettene utsolgt, men følg med, kanskje de slipper flere eller har konkurranser for å vinne billetter.

Kunstgalleri og museum

Her vil jeg igjen anbefale nettsiden trdevents.no, velg kategori “Exhibition” og få opp alle utstillingene med oversikt over pris. Det er mange kule veggmalerier rundt omkring i byen, jeg vil for eksempel anbefale å gå på oppdagelsesferd på Ila. Her er noen tips i tillegg

 • Trondheim kunstmuseum: 80,- for studenter
 • NTNU Vitenskapsmuseet: gratis for alle NTNU-studenter
 • Modern Art Gallery: gratis for alle
 • Inngang til Nidarosdomen og utstillingene i Erkebispegården: 80,- for studenter

Mat, mat, mat, over hele linja

 • Et enkelt tips, som du sikkkert kan tenke deg til selv, er å lage maten selv. Sett av en kveld og søk opp en spennende oppskrift og kos deg både med matlagingen og med selve maten.
 • Matfestivaler og pop-up-kafeér har ofte mye spennende mat til en billig penge. Om noen dager arrangeres det for eksempel “Taco til folket” hvor de lager gratis vegansk taco til 200 personer og holder foredrag om “veganisme for dummies”.
 • Mange restauranter har studentpriser, eller generelt gode tilbud hvis man følger med. Klikk her for link til oversikt over restauranter med studentrabatt. Et lite tips er buffet, det er ofte billig og du får jo tross alt spise så mye du vil! Mine favoritter er sushibuffet på Kos bar & lounge for 199 kr og kakebuffet på Mormors stue for 95 kr (inkludert kaffe).

Sist, men absolutt ikke minst!

Du har sikkert hørt om Studentersamfundet. Det er en organisasjon for og av studenter i Trondheim. På Samfundet kan du oppleve konserter av små og store artister, de har det siste året hatt konserter av blandt annet Karpe, Dagny og Kakkmaddafakka. Det er også debatter, quiz, kino, restaurant, flere utesteder OG egenproduserte teaterstykker. Altså, hva mer kan du be om?

Det er ca 1700 studenter som jobber frivillig ved Samfundet, noe som gjør at det er veldig gode priser, og prisene blir enda bedre av å være medlem. Jeg anbefaler virkelig medlemskap! Du tjener inn de pengene så utrolig fort med gratis inngang, billigere konsertbilletter og avslag på mat og drikke i restaurantene/barene. Prisene for medlemskap:

 • 5 år: kr 1300,- (260 kr pr år)
 • 3 år: kr 1000,- (333 kr pr år)
 • 1 år: kr 500,- (400 kr for fornyelse)

Trondheim er en fantastisk by og jeg anbefaler deg som kommende student å utforske mer enn bare skolebøkene. Kos deg!

-Ragna, fysikk og matematikk, 2.år

5 thoughts on “Opplev Trondheim på studentbudsjett!

Leave a Reply