4 tips til fremtidige NTNU-studenter

Om ikke mange dagene er sommeren her igjen, noe som betyr at høsten er rett rundt hjørnet. Dersom du har søkt NTNU til høsten, kan det være greit å få noen tips og råd fra oss som allerede er NTNU-studenter.

I dette innlegget kan du få noen tips om hva du som fremtidig student ved NTNU bør tenke på når du begynner å studere.

Bli med på det du kan!

I begynnelsen av studietiden er det mye som skjer. De første ukene har man en fadderuke, der det er mulig å være med på utrolig mange morsomme arrangementer og aktiviteter. Dette kan være alt fra grilling i parken til filmkvelder eller temafester. Dette er en super mulighet til å bli kjent med medstudentene og studiebyen din på, så det anbefales virkelig å være med på det du har mulighet til!

Bli kjent med byen og skolen

Når man flytter til et nytt sted, er det meste ganske forvirrende og rotete i begynnelsen. Jeg anbefaler deg derfor å få en oversikt over byen og hvordan det campuset du skal gå på ser ut. Sett av et par dager før skolestart og reis litt rundt i byen. Ta et par kveldsturer i nærområdet ditt og gjør deg kjent. Det kan også være lurt å ta en tur innom studiestedet ditt og få en oversikt over hvordan campus ser ut. Det kan være greit å vite hvor forelesningssalene du skal ha forelesninger i til høsten er, eller hvor de ulike kantinene og kioskene ligger.

Dra i forelesning og på skolen

Ikke bare er det lurt å dra i forelesning med tanke på læring, men det er også en fin måte å møte venner på. Det å ta felles lesepauser eller møtes til en hyggelig lunsj i kantina, gjør dagen litt hyggeligere. I en hektisk skolehverdag, der man vier mye av sin fritid til lesing, kan det å møte vennene sine på skolen være en fin måte å sosialisere seg på. To fluer i en smekk!

Vær engasjert og delta

Som student har man utrolig mange muligheter når det kommer til studentfrivilligheten. Det finnes et hav av ulike organisasjoner og foreninger du kan melde deg inn i, det er rett og slett opp til deg hvordan du velger å forme din studietid. Dersom du er av den sporty typen, finnes det også masse idrettslag du kan melde deg på. Martha har laget et blogginnlegg om studentidrett som jeg anbefaler deg å sjekke ut!

Gled deg til den spennende og morsomme tiden du har foran deg, og lykke til med studiestart!

– Åsne, pedagogikk, 3. år

Leave a Reply