Fra bachelor i audiologi til jobb i København

Hva gjør egentlig en audiograf? Lurer du på om det er et yrke som vil passe deg? Eirin har tatt bachelor i audiologi på NTNU og er nå ute i jobb.

I dette innlegget forteller hun litt om hvordan hennes jobb i København er.

Kan du fortelle oss om din studiebakgrunn?

Jeg har en bachelor i audiologi fra NTNU, og det er et studie som jeg har fått inntrykket av at ganske få vet om. I løpet av studiet har man fag som signalteori, kommunikasjon og audiologisk medisin og man lærer gjennom gruppearbeid, forelesninger, praksis og ferdighetstrening.

Jeg føler selv at jeg lærte mest under praksisperiodene vi hadde gjennom studiet. Her fikk jeg gode råd fra andre audiografer og man fikk
prøve og feile.

Ved 5. semester har også man mulighet til å fordype seg i valgfrie emner. Jeg benyttet meg av muligheten til å fordype meg i barneaudiologi ved Flinders university i Adelaide, Australia. Det er en av de beste valgene jeg har tatt. 

Og hva kan man gjøre som audiograf?

Som audiograf jobber man med hørselsutredning, rehabilitering av mennesker med nedsatt hørsel, rådgivning, tinnitus etc. Etter endt utdanning kan man f.eks jobbe ved øre, nese, halsavdeling på sykehus eller ved private hørselsklinikker.

Jeg tror man som audiograf aldri blir helt utlært og det synes jeg er en god ting. Generelt mener jeg det er viktig i jobben som audiograf å være glad i å snakke med, og hjelpe andre mennesker. For noen er man kanskje den første de åpner seg opp til angående sin hørselsnedsettelse, noe som for mange er et vanskelig tema.

Her tar Eirin en hørselstest

Har du hatt noen andre jobber på veien til der du er nå?

Jeg har ikke jobbet noe særlig under studietiden min, men det har heller ikke vært et stort fokus for meg. Jeg har heller prøvd å fokusere på studiet 
og å være sosial med mine studievenner. Jeg synes det er viktig å ha det gøy mens man studerer og det er også viktig å ta seg ei pause i blant.

Hvor jobber du nå?

Jeg var heldig og fikk meg jobb relativt kjapt, men dette skal ikke være et problem hvis man bare er villig til å flytte på seg.

Jeg har selv fått med jobb ved en privat klinikk i København, og stortrives her. Her jobber vi tre norske audiografer, en lege, en sykepleier og en sekretær.

Dagene på jobb kan variere mye, noen dager er travle og noen er ganske avslappende. Jeg jobber for det meste alene, men noen dager er vi på hjemmebesøk til mennesker som ikke kan komme seg til klinikken av diverse årsaker. Da reiser vi alltid to audiografer sammen.

Vi har et veldig godt miljø på jobb. Jeg er så heldig å jobbe med en god venninne som jeg ble kjent med gjennom studiet, og det hjelper jo også veldig. Kollegaene mine har vært forståelsesfulle for at det er vanskelig å lære et nytt språk og har tatt meg veldig godt imot. 

Det jeg liker mest med jobben min er at man møter så mange forskjellige mennesker, og det er virkelig en god følelse når pasientene blir 
glade og takknemmelige for jobben jeg gjør.  

Høres det spennende ut? Klikk her for å komme til NTNU sine sider om bacheloren i Audiologi.

Sjekk ut forrige innlegg om hvor tidligere NTNU-studenter jobber nå: UT I JOBB – FRA EUROPASTUDIER TIL VÅPENFORVALTNING

Lurer du på mer? Legg igjen en kommentar!

-Ragna, fysikk og matematikk, 2. år

2 thoughts on “Fra bachelor i audiologi til jobb i København

Leave a Reply