17.mai som student i Trondheim

Har du søkt NTNU til høsten og er ferdig med årets feiring av nasjonaldagen? Da har kanskje tankene begynt å vandre til neste års feiring. Som ny student er det mye nytt og spennende som skjer, og 17.mai er intet unntak!

Vil du vite mer om 17.mai i Trondheim? Les videre!

Vi studenter er travelt opptatt med eksamensperiode nå for tiden, men det er viktig å ta seg noen pauser innimellom og ikke bare forsvinne ned i bøkene. 17. mai er en finfin mulighet til å ta på seg finstasen, kose seg med venner og ikke minst spise is 😍 Så lenge du ikke har hatt maks uflaks og har eksamen på 18.mai da…

Hva gjør studenter egentlig på 17.mai?

For mange starter dagen med frokost, enten med vennegjengen, klassen, hele studiet eller andre organisasjoner. Mulighetene er med andre ord mange! Flere linjeforeninger arrangerer felles 17.mai frokost, som er superkoselig og lettvint. Alle tar med seg noe til frokosten og og koser seg sammen.

Deretter går turen videre til Midtbyen, for å se på eller for å selv gå i folketoget. Her i Trondheim er det delt opp i tre tog, et barnetog, folketoget og russetoget senere på dagen. I folketoget har studentene tildelt plass, her er det mange som går. UKA, Studentersamfundet, linjeforeninger og diverse undergrupper fra NTNUI stiller med egen fane de går under. 

Obligatorisk med is

Men dagen er mye mer enn frokost og tog! Har man egentlig feiret 17.mai hvis man ikke har spist minst en is? Så lenge man er heldig med været kan man utnytte parkområdene i byen, ikke minst Høyskoleparken. Her er det gode muligheter for leker, aktiviteter og grilling med venner. 

Mange velger også å spise på restaurant, i år var vi 16 stykker som spiste ute sammen. Samfundet arrangerer festmøte med kake, festtale og kunstneriske innslag. Det er med andre ord noe for alle på 17. mai i studentbyen Trondheim – det er bare å glede seg til det er din tur!   

Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 2.år

One thought on “17.mai som student i Trondheim

Leave a Reply