3 studenter om sine studentverv

Trondheim har et stort miljø for frivillighet, og det finnes mange muligheter! For å vise deg som skal bli student noe av bredden i tillegg til Studentersamfundet, har vi spurt 3 studenter om deres frivillige verv.

Først ut er Frida, 21 år, Industriell kjemi og bioteknologi

1. Hva gjør du som frivillig?

Som frivillig jobber jeg i Start NTNU. Vi jobber aktivt for å inspirere studenter til å begynne med innovasjon og entreprenørskap. Vi er en gjeng på 50 gira studenter som blant annet arrangerer mange kule konferanser og casekonkurranser for studenter hvert semester. Selv har jeg denne våren vært med i PR-gruppa, som driver med foto, video, sosiale medier for Start. Dette semesteret har vi blant annet laget vår egen variant av SKAM; FRAM, som har vært utrolig gøy! Til høsten skal jeg sitte i styret. Ellers er det mange arrangementer innad i Start, vi har vært på hyttetur, i Ålesund og mye sosialt.

2. Hvorfor har du dette vervet?

Det var tilfeldig at jeg ble med i Start, jeg kjente ingen fra før, men syntes det hørtes veldig gøy ut. Jeg hadde ingen anelse om hvor gøy det faktisk skulle bli! Det kreves ingen forkunnskaper for å være med, så lenge du er engasjert og ønsker å bidra.

3. Vil du anbefale folk å ha verv i Start NTNU?

JA! Du finner ikke en mer engasjert og imøtekommende gjeng. Det er ekstremt nyttig, da man lærer å ta kontakt med bedrifter og å ha ansvar for et stort arrangement, men dette hadde ikke vært noe uten den støttende gjengen man har i ryggen. Jeg tror helt ærlig jeg ikke kunne funnet et bedre verv.

Neste kvinne ut er Vilde, 24 år, Eiendomsutvikling og -forvaltning

1. Hva gjør du som frivillig?

Mitt frivillige verv er å være leder av Hippodamus, linjeforeningen for fysisk planlegging og eiendomsutvikling og -forvaltning. Som leder holder jeg møter med resten av styret, hvor vi planlegger alt det morsomme vi skal arrangere for studentene. Vi planlegger fadderuke, studietur, bedriftsdager, 17. mai-feiring og mye mer, for å styrke det sosiale ved linjene.

2. Hvorfor har du dette vervet?

Jeg har dette vervet fordi jeg liker å bidra med å gjøre linjeforeningen bedre, samtidig er det er gøy å holde på med.

3. Vil du anbefale folk å ha verv i linjeforening?

Jeg vil anbefale alle til å ha et verv eller flere i løpet av studietiden, og i Trondheim finnes det noe for de fleste. Mange studier har egen linjeforening, eller man kan være frivillig i Studentersamfundet for eksempel.

Til sist har vi Ingrid, 21 år, industriell kjemi og bioteknologi

1. Hva gjør du som frivillig?

Ingeniører uten grenser NTNU driver med bistandsarbeid og fungerer som et bindeledd mellom studenter og bistandsrelaterte organisasjoner. Vi arrangerer spennende kurs og arrangementer gjennom hele året, sommerjobber hvor man kan reise ut i verden som frivillig, og i tillegg har vi en årlig bistandsfestival som heter Borderless! Jeg har hatt vervet siden i høst og har arbeidet med noe som heter Master med Mening. Det går ut på at studenter kan skrive en bistandsrettet masteroppgave i samarbeid med oss og en ekstern bedrift/organisasjon, med mulighet for feltreise. Nå har jeg nettopp tatt over som nestleder og skal sitte i styret det neste året.

2. Hvorfor har du dette vervet?

Jeg valgte å søke IUG NTNU fordi jeg syntes det hørtes spennende ut og arbeide med bistand. Det er veldig gøy å se at noe man arbeider med kan hjelpe andre mennesker, og at man som student har mulighet til det, er noe jeg synes er veldig givende med vervet.

3. Vil du anbefale folk å ha verv i Ingeniører Uten Grenser NTNU?

Vi har opptak til høsten og jeg vil definitivt anbefale å søke IUG NTNU! Det jeg synes er veldig fint med vervet er at man blir kjent med mange andre studenter på tvers av både linjer og klasser. Vi gjør mye sosialt og hyggelig, og det er et veldig inkluderende miljø.

Stine, Eiendomsutvikling- og forvaltning, 4.år & Martha, Industriell kjemi og bioteknologi, 2.år

One thought on “3 studenter om sine studentverv

Leave a Reply