Mine erfaringer med studentboliger

For nøyaktig 4 år siden toget jeg til Trondheim en tidlig søndag morgen for å finne den perfekte studentboligen med to venner. Siden da har jeg flyttet to ganger, og vil gjerne dele noen av mine erfaringer med deg som skal finne din første studentbolig.

Jeg har bodd i tre boliger gjennom studietiden. Alle har jeg funnet gjennom Finn.no og leien har vært på mellom 4000 og 5000 kroner.

Mine erfaringer

1. August 2015 flyttet jeg inn sammen med to gode venner i en sokkelleilighet på Moholt, midt mellom Campus Dragvoll og Gløshaugen. Leiligheten var koselig, med fin utsikt over hele byen og til en svært god pris. Det var derimot et stort minus for min del; beliggenheten. Selv om det var kort vei til både butikker, buss, treningssenter og campus, så ble avstand til selve byen litt for lang for meg. Etter ett og et halvt år ble det altså ganske naturlig å flytte nærmere sentrum.

Det å bo sammen med venner er også noe du kanskje har hørt mye forskjellig om. For min del gikk det helt fint, men vær forberedt på at man blir veldig godt kjent med noen når man bor sammen. Det kan være lurt å tenke seg om før du flytter sammen med bestekompisen eller kjæresten.

Mitt andre bosted var derimot noe helt annet. Meget sentrumsnært og i fine omstendigheter på Bakklandet, med 3 stykker jeg aldri hadde møtt før. Dette er kanskje den beliggenheten jeg har vært mest fornøyd med, hvor jeg hadde like kort avstand til butikker og slikt som tidligere samtidig som bylivet bare var et steinkast unna. Som Dragvolling ble det en 20 minutters busstur om morgenene, men det passet meg egentlig ganske greit.

Ulempen her var selve leiligheten. Med et veldig lite kjøkken og null stue ble det ganske lite sosialt rom, og det var ikke så naturlig å “henge” med de andre i fellesarealene. Jeg merket altså at det var noe jeg savnet fra Moholt, og når kontrakten min gikk ut valgte jeg å flytte en siste gang.

Hvordan bor jeg nå?

Da jeg begynte på master flyttet jeg altså inn i et 5-mannskollektiv på Møllenberg, ikke langt unna Bakklandet. Her kjente jeg heller ikke de andre i kollektivet, men jeg kjente noen som skulle flytte ut derfra. Vi var også flere nye som flyttet inn samtidig, som gjorde en forskjell. Med en koselig stue, stort uteareal og fin beliggenhet lovet alt veldig godt. Dette er det dyreste stedet jeg har bodd så langt, men prisen er fortsatt svært overkommelig med studentbudsjett. Og enn så lenge er dette det desidert beste stedet jeg har bodd, med en fin balanse av alt.

Jeg håper dette har gitt deg noen tanker om fordeler og ulemper ved forskjellige måter man kan bo på. Personlig har jeg kommet fram til at jeg foretrekker å bo sentrumsnært og at fellesarealer er viktig for meg. Mange vil kanskje foretrekke å bo alene, bo nærmere campus eller i roligere område. Det som er så fint er at og alt dette er mulig i NTNUs 3 studiebyer, Trondheim, Gjøvik & Ålesund.

Mer om bydelene i Trondheim kan du finne på vår YouTube her.
Vil du vite mer om studiebolig kan du også lese her og her.

-Sondre, musikkvitenskap, 4.år

Leave a Reply