Banken – studenthuset i Ålesund

Tenk å ha oppført «banksjef» på CVen din allerede før du er ferdig med utdannet! Det høres kanskje umulig ut? Men ikke for Margrethe, hun er nemlig sjef i Banken, studenthuset ved NTNU i Ålesund. 

Navnet Banken kommer av at huset tidligere var en bankfilial, når denne ble nedlagt fikk studentene ta over. I dette blogginnlegget forteller Margethe om livet i Banken. 

Engasjert ved siden av studiene

Margrethe Lundevold Norland kommer fra Askøy utenfor Bergen. Hun studerer Markedsføring og ledelse med spesialisering innen innovasjon ved NTNU i Ålesund. Gjennom studiet har Margrethe og noen medstudenter startet studentbedriften «Plarva Solutions», som de nå har gjort om til aksjeselskap. Dette driver hun ved siden av studier og ved siden av Banken. Det er lett å la seg imponere av engasjementet hennes.  

Studenthuset med navn “Banken”

Noen ganger må man bare hoppe i det

Margrethe har likt studenthuset siden hun begynte studere. “Banken var et fristed hvor det alltid var god stemning, fantastiske fester og et inkluderende miljø” sier hun.

Margrethe

Dermed bestemte hun seg for å engasjere seg mer. Det første frivilligvervet hun tok på seg som student var å være frivilligansvarlig for Ålesund studentersamfunn (ÅSS). Bare 30 minutter før de skulle avholde valg av nytt styre, bestemte hun seg for å søke som frivilligansvarlig. Hun var spent på hvordan det ville gå å ha vervet ved siden av studiene og om hun ville gjøre en god nok jobb. Men heldigvis gikk det bra. Hun stortrivdes og etter hvert kjente Margrethe at hun ville involvere seg enda mer! Da hun så at studentsamskipnaden i Ålesund (SIT) lyste ut stillingen som banksjef, nølte hun derfor ikke med å søke. Og hun har ikke angret et sekund!  

Qiuzkveld

Hva skjer i Banken? 

I banken skjer det mye! Det arrangeres quizer, bingo, workshops, spillkvelder, temafester, grilling, foredrag og linjeforeningskvelder. Det er studentorganisasjoner som står for arrangementer, derfor varierer programmet fra år til år. Banken er også åpen for alle studenter hver tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 18-23.  

Margrethe sier at selv om det er SIT som driver Banken offisielt, er det studentene ved NTNU i Ålesund som fyller Banken med arrangementer. Det er studenter som står i baren, det er studenter som står for vaktholdet, det tekniske og eventene. Det er studentene som lager quizene og som planlegger alle festene.  

“Uten studentene , er Banken bare et vanlig hus med fire vegger”

Hvordan er miljøet i Banken? 

I Banken kan du komme som en gjeng, eller du kan komme alene. Du vil uansett bli godt mottatt og inkludert. Margrethe har erfart at studenter kan komme alene, det er tydelig at de ikke kjenner andre, men på slutten av kvelden sitter de sammen med andre studenter, spiller spill og har det hyggelig.Istedenfor å sitte på hybelen, kan du heller komme ned til Banken, og bli kjent med nye mennesker. Sitter det noen og spiller et brettspill, så ikke nøl med å bli med!“- oppfordrer Margrethe. 

-Lena, markedsføring og ledelse, 4.år

2 thoughts on “Banken – studenthuset i Ålesund

Leave a Reply