Et lite innblikk i min linjeforening

Som student ved NTNU blir du nesten garantert kjent med noen av de mange linjeforeningene som finnes. En linjeforening består av studenter ved et eller flere studier som har gått sammen i en forening basert på studentfrivillighet.

De arrangerer ofte fadderuker i tillegg til mye annet sosialt i løpet av året. Ved NTNU ble de tidligste linjeforeningene opprettet så tidlig som i 1913 og er fortsatt i full gang!

En slik linjeforening er min linjeforening, Høiskolens Chemikerforening (HC). Denne foreningen er for studenter ved sivilingeniørstudiet industriell kjemi og bioteknologi på Gløshaugen i Trondheim. HC ble opprettet i 1915 og er i dag en veldig aktiv linjeforening. Siden foreningen er over 100 år gammel er det mange tradisjonsrike arrangementer. Et slikt arrangement er Vinterblotet som arrangeres hvert år. Under Vinterblotet feirer vi stiftelsen av HC. Dette er en feiring som varer i en uke med noe som skjer hver dag!

Alt fra musikal til skirenn

Det hele begynte med en gallafest for å markere stiftelsen av linjeforeningen, senere ble flere arrangementer slått sammen til Vinterblotet. I dag består feiringen av en rekke arrangementer, med alt fra musikal til skirenn og hyttefest før det hele avsluttes med en galla. HC har vennskapsforeninger i både Finland og Sverige som vi besøker hvert år, og de besøker oss til vårt blot. Vinterblotet er derfor ikke bare en mulighet til å bli bedre kjent med hverandre på tvers av trinnene, men også en mulighet til å bli kjent med studenter fra andre land.

HCs egen musikal Chemikalen får æren av å åpne det hele, med premiereforestilling og gallaforestilling. Etter å ha jobbet med Chemikalen i flere måneder er de klare til å vise frem resultatet av det harde arbeidet, og de imponerer hvert år! Etter gallaforestillingen, som er en finfin mulighet til å pynte seg ekstra, feirer vi alle skuespillere, dansere, band osv. på etterfesten.

Det er ikke bare store arrangementer, men også flere litt mindre. Ulike komitéer sørger for at det blir både offisiell åpning av Vinterblotet, motivasjonsforedrag og blotscup. Av litt mer sportslige arrangementer har vi et skirenn i tillegg til blotscupen. Skirennet holdes på fredagen og de som ønsker konkurrerer om å gå flest mulig runder mens andre foretrekker å se på. Det er ingen tvil om at folk koser meg med kostymer og konkurranse!

Nødvendig med både ulltøy og gallakjole

Vi tar turen til Bymarka allerede på torsdagen for hyttefest på Studenterhytta. Når påmeldingen åpner sitter mange klare og plassene forsvinner fort! Vi busses opp til hytta og nyter en middag før bordene ryddes bort for å gjøre plass til dans. Middagen er en trang og koselig affære med nordmenn, svensker og finner stuet sammen på liten plass og synging på tvers av bordene.

Vinterblotets store høydepunkt er for mange galla på lørdagen, nemlig StoorpHaesten. Studerende, ferdig studerte og finner og svensker kler seg i gallakjoler og det som er, nyter en bedre middag og danser sammen. Man plasseres på bord med både kjente og ukjente, en gylden mulighet til å bli bedre kjent! Kvelden avsluttes med etterfest for de som orker det etter en ukes feiring.

For meg har Vinterblotet allerede rukket å bli et årlig høydepunkt, jeg har til og med satt av datoene for neste år! Fordi det er så mange ulike arrangementer er det flere komiteer involvert i planleggingen og gjennomføringen. Vinterblotet er en feiring som fenger mange og som involverer mange. Det er et fantastisk eksempel på hva studentfrivillighet kan få til og styrker båndene mellom studenter ved linja på tvers av trinnene. HC står for mye annet sosialt gjennom studieåret og sørger virkelig for et godt sosialt miljø.

Linjeforeningen sørget for en god start på studietiden min og det kan den gjøre for deg også! Søk opp ditt studie og din linjeforening, bli med på ting og kast deg litt uti det 😀

– Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 2.år

4 thoughts on “Et lite innblikk i min linjeforening

Leave a Reply