Voksenlivet etter NTNU

For deg som skal søke høyere utdanning for første gang, kan dette blogginnlegget kanskje føles litt fjernt. Det er jo mange år til du er ferdig utdannet og skal begynne å jobbe…

Men det er jo en grunn til at du begynner å studere, og dette innlegget håper jeg kan være en ekstra motivasjon for å søke på et studie ved NTNU!

Som en hyllest til den fine byen vi har bodd i de siste 5 årene, er dette innlegget illustrert med egne bilder fra vakre Trondheim i vårsola.

Hovedbygget på Gløshaugen i vårsola!

Fem år i Trondheim

Jeg og samboeren min er straks ferdige med fem års utdanning her på NTNU i Trondheim. Jeg har studert grunnskolelærerutdanning 1-7, med en master i norskdidaktikk, og han har studert informatikk og så tatt en master i kunstig intelligens. Vi har allerede fått jobb begge to, og er veldig spente på hva voksenlivet har å tilby.

Selv om de fem siste årene på NTNU har vært helt fantastiske, gleder vi oss til en ny hverdag. Det blir spennende å begynne å jobbe, og gøy å endelig få bruke den kompetansen vi har tilegnet oss gjennom de siste årene. Som student ved NTNU har jeg alltid vært trygg på å få meg jobb etter endt studie. Jeg vet jeg har vært flink til å velge attraktive fag (som jeg også synes er spennende) og har en kompetanse som trengs i arbeidsmarkedet. Det er stor etterspørsel etter lærere på småtrinnet, så her har jeg vært heldig med at drømmeyrket også er så trygt og etterspurt.

Nidelven fra Elgeseter bro.

Trygghet med vitnemål fra NTNU

Med en attraktiv utdannelse kan du med større trygghet få deg en fast jobb, og med fast jobb er det lettere å få lån fra banken. Siden vi fikk fast jobb ganske tidlig (og før vi egentlig er ferdig utdannet) begge to, har vi allerede fått kjøpt oss vår første leilighet! Det var stor stas det! Så nå blir det oppussing og flytting midt i eksamensperioden og masterinnspurt!

I de fleste kommunene i landet er det ganske greit å få seg en lærerjobb, men det er fortsatt stor rift om de mest attraktive skolene. Jeg søkte på omtrent 15 forskjellige skoler i Oslo, og fikk ikke svar fra alle. Men de jeg fikk svar fra var veldig positive til fagkombinasjonen min, og syntes det var stas at jeg hadde en utdannelse fra NTNU. De aller fleste har hørt om NTNU, og vet at dette er et stort universitet med god kompetanse på alle fagområder. Så selv om jeg «bare» skal bli lærer, er det veldig positivt å ha et vitnemål fra NTNU!

Studentersamfundet <3

Hopp i det!

Så uansett hvilket studie du ender opp med å søke på, så er høyere utdanning et godt steg på veien mot et spennende yrke. Å studere ved NTNU gir deg et hav av muligheter både under og etter studie, og hele 9/10 får relevant jobb innen 4 måneder etter endt studie, eller allerede før du er ferdig! Finn ditt drømmestudie på ntnu.no

Nelly, lærerutdanning 5.året

Leave a Reply