Min studieuke – Grunnskolelærer 5.-10.

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjell på øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Mitt navn er Silya og jeg er 23 år. Jeg går siste året på grunnskolelærerutdanninga 5.-10.trinn. Jeg har undervisningskompetanse i norsk, KRLE og snart spesialpedaogikk. Lærerstudentene holder til på Campus Kalvskinnet, i Lysholmbygget. Ved siden av studiet jobber jeg som lærervikar og her, for NTNU Neste Stopp.

Timeplanen min

Dette semesteret har jeg kun forelesninger fra 08.30-14.30 på tirsdager og onsdager. Det betyr at jeg har undervisningsfri tre dager i uken. Det er ganske digg, men det må brukes til selvstudie. Dette semesteret har vi hatt en del  besøk av eksterne forelesere, det vil si at det kommer andre utenfra NTNU som har undervisning. De forelesningene er gjerne obligatoriske, men ellers er det ikke obligatorisk oppmøte. Men det er jo bare undervisning to dager i uken, så da er det greit å dra på skolen for å lære noe og for det sosiale.  De dagene jeg ikke har forelesning, jobber jeg ofte som lærervikar på en barneskole i Trondheim. Det er veldig lærerikt, utfordrende og gøy!

Uken som var

Forrige uke ble en annerledes uke for min del. Vi hadde ingen undervisning, så jeg valgte å dra hjem til Østlandet og dra på jentetur til Berlin før eksamensperioden er i gang. Så her kan du lese om hvordan en studentuke kan være når man har undervisningsfri. Burde vel kanskje lest litt mer, men det er jo viktig å ta seg ferie og nyte friheten som man har som student!


Mandag

Jeg jobber som lærervikar de dagene jeg har fri fra skolen, om det trengs. Ofte får jeg vite det i forveien ellers blir jeg ringt på morningen. Det er mange undervisninger jeg må ta på sparket, mens andre ganger er det ikke det. Det er veldig greit å være lærervikar, hvertfall når jeg får drevet med det jeg liker best – å være med barn og undervise!

Tirsdag

Tirsdagen ble tilbrakt på lesesalen. I år har vi hjemmeeksamen og muntlig eksamen, så jeg måtte komme i gang med teksten da jeg skal få veiledning på teksten denne uken. Det er veldig kjekt med veiledning, men da er det viktig å ha kommet i gang med teksten, eventuelt skrevet en disposisjon, for å få mest ut av veiledningstimen. Jeg skriver om hvordan leseutviklingen kan utvikles hos minoritetsspråklige elever som har utfordringer med lesing. Som sagt går jeg spesialpedagogikk, og siden jeg har 60 studiepoeng i norsk så er det hovedfokus på lese-og skrivevansker dette semesteret. Det er veldig spennende og viktig fag.


Onsdag

Jeg valgte å dra hjem til Østlandet en dag før for å besøke den nye arbeidsplassen min, som er fra og med august. Jeg skal begynne å jobbe som lærer til høsten. Siden jeg hadde Skypeintervju ønsket jeg å besøke skolen, rektoren og andre kollegaer før jeg starter i jobb. Det gikk veldig fint og jeg gleder meg veldig til å begynne 🙂 Det hjalp veldig på motivasjonen også, så nå er det bare å stå på de siste månedene.

Torsdag – søndag 

Jeg og fire venninner dro på weekendtur til Berlin. Det var veldig gøy og hyggelig. Vi dro på Karpe konsert, spiste mye god mat, var turister, dro på shopping og nøyt sola! Det var rundt 18-20 grader de dagene vi var der, så det var en perfekt tur. Neste år blir det ikke samme friheten at man bare kan dra på tur når man vil, så den friheten må man jo bare nyte mens man kan (selv om jeg får 2 måneder med sommerferie) 😉

Det var min forrige uke. Husk at ukene varierer fra uke til uke, og fra student til student! Les gjerne mer om lærerutdanningene her. Legg igjen en kommentar her eller send melding på Instagram (@NTNUnestestopp) eller Facebook.

– Silya, grunnskolelærer 5.-10.trinn, 4.året

One thought on “Min studieuke – Grunnskolelærer 5.-10.

Leave a Reply