Finn et sted å bo på 1-2-3!

Er planen å studere til høsten? Har du tenkt til å flytte hjemmefra? Da er det bare å begynne å undersøke hva som finnes av boliger på leiemarkedet!

Her kommer en enkel og kort guide til hvor du kan lete etter et sted å bo. Hvis du vil lese mer utfyllende om forskjellen på å leie privat og bo i Sit-bolig anbefaler jeg å lese Hvor skal jeg bo mens jeg studerer ved NTNU? eller Boforhold i Trondheim: kort om hybler, kollektiv og leiligheter eller Hvordan skaffe Sit-bolig: step by step.

1: Finn.no

Mange studenter finner leiligheten sin på Finn.no. Her ligger det ofte mye ute, og man har masse å velge i. Masse å velge i betyr ikke nødvendigvis masse bra å velge i. Her må du ha på litt kritiske briller, og undersøke så nøye som mulig. Hva er inkludert i leia? Er det en privatperson eller et firma som leier ut? Hvor mange mnd husleie kreves det i depositum? Husk også at utgifter til strøm og internett ofte kommer i tillegg til husleia.

Å finne frem på Finn.no er ganske enkelt. Her kommer noen lure tips på hvordan du kan optimalisere søket.

I første omgang er det lurt å velge område. Jeg har brukt Trondheim som eksempel. Ikke velg bydel enda – her kommer det er lurt tips senere. Du kan også velge boligtype, for å kun få opp leiligheter som er relevante for deg. Det kan også være lurt å legge inn maks husleie i måneden som du er villig til å betale for boligen.

For å snevre inn søket enda mer kan du velge om du vil ha leiligheten møblert, om du vil ha terrasse, om du ikke vil bo i 1.etasje, fra når til når du ønsker å leie den, og så videre..

I stedet for å bla deg nedover langs alle leilighetene, anbefaler jeg å bruke kart-funksjonen. Mange er opptatt av beliggenhet, og da kan du selv klikke deg inn på de leilighetene som ligger i områder du liker. Vet du for eksempel at du skal studere sykepleie, og kommer til å ha camups på Øya, kan du velge ut leiligheter i det området. Dette er også grunnen til at du ikke skulle huke av et spesielt område tidligere – her får du opp ALT hele Trondheim har å by på, og har mer å velge i.

Et siste tips er å LAGRE søket! Det er lurt å begynne å kikke allerede nå, så får du oversikt over hva som finnes. Du kan også velge å få mail når det dukker opp nye leiligheter som kunne passet deg.

Skjermbilde 2019-03-14 kl. 09.27.17

2: Hybel.no

Hybel.no fungerer ganske likt som Finn.no. Jeg fant min første studentleilighet i Trondheim her 🙂 Her ligger det også ute mye forskjellig, så pass på å finne så mye informasjon om leiligheten som mulig, så ikke du går på en smell.

Skjermbilde 2019-03-14 kl. 09.32.13

Her kan du også legge inn ulike preferanser. Ikke vær for kresen – så går du ikke glipp av en fin leilighet bare fordi den manglet balkong.

Hybel.no har også kart-funksjon. Det ligger litt mindre leiligheter her enn på Finn.no, men de er ofte litt rimeligere, og spesielt rettet mot studenter.

Skjermbilde 2019-03-14 kl. 09.36.37

3: Bolig.sit.no

På bolig.sit.no finner du studentleiligheter som eies og leies ut av Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. Her er prisene ofte rimeligere, og du er 100% sikker på at du inngår i et trygt leieforhold. Sit-boligene er derfor et veldig fint tilbud for nye studenter som skal bo hjemmefra for første gang, og mange av leilighetene som leies ut ligger i store studentbyer, hvor det bare bor andre studenter!

Lurer du på hvordan du booker bolig hos Sit? Sjekk ut innlegget Hvordan skaffe Sit-bolig: step by step.

Hvis du vil lese mer om studenbyene anbefaler jeg at du klikker deg inn på et av blogginnleggene jeg linket til i innledningen!


Jeg håper at denne lille guiden har gitt deg mot til å ta fatt på jakten etter drømmeleiligheten! Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har flere spørsmål. Du kan du nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under! Sjekk også ut YouTube-kanalen vår!

-Nelly, lærerutdanning 5. år (revidert av Hedvig, Fysikk og matematikk, 3. år)

3 thoughts on “Finn et sted å bo på 1-2-3!

Leave a Reply