Bør jeg jobbe ved siden av studiene?

Lurer på om du skal jobbe ved siden av studiene? Som student kan økonomien bli trang, i hvert fall om du skal klare deg på studiestøtten fra Lånekassen alene. Jeg har spurt to studenter om hvordan det er å ha deltidsjobb og hvordan det er å ha sommerjobb.

 

Mariel: IT-støttet bedriftsutvikling, 1.år

Deltidsjobb hos Lindorff

Mariel har bachelor i Økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen NTNU, men i år tar hun fag på IT-støttet bedriftsutvikling på campus Kalvskinnet. Hun jobber to kvelder i uka, pluss annenhver lørdag.

 1. Hva går jobben din ut på?

  Jobben min i Lindorff handler mest om kommunikasjon. Jeg er saksbehandler hvor jeg sitter på telefonen og ringer personer rundt omkring som skylder penger. Det er en veldig spennende jobb. Man blir aldri utlært i denne jobben, og man lærer stadig vekk nye ting.
 2. Hvorfor jobber du deltid?

  Først og fremst for å få en fot innenfor finansbransjen. Tidligere i studietiden har jeg hatt flere verv, og vært opptatt med arrangementer og ting tilknyttet vervene mine. Nå vil jeg ha en fast inntekt og gode referanser jeg kan bruke når jeg er ferdig som student. Vi er også mange studenter som jobber deltid hos Lindorff, og det er veldig spennende å bli kjent med andre studenter i Trondheim.

 3. Hadde du klart deg uten jobb ved siden av studiene, med tanke på studentbudsjett?

  Selv om jeg har en bachelorgrad i økonomi, hadde jeg nok ikke overlevd på et studentbudsjett. 
  Tidligere har jeg fått god hjelp hjemmefra, og fått overført litt hvis det ble ordentlig trangt før utbetalingen fra Lånekassen. Jeg nyter absolutt godt av å få noen ekstra lapper inn på kontoen i måneden.architecture-blur-build-159358

 

Sjur: Bygg- og miljøteknikk, 2. år

Sommerjobb hos Skanska

Sjur har fagbrev som tømrer, og studerer i dag Bygg- og miljøteknikk på campus Gløshaugen. Han jobber fulltid 7-8 uker hver sommer. I fjor jobbet han hos Skanska, og det skal han også nå til sommeren.

 1. Hva går jobben din ut på?

Jeg var på byggeplass og jobbet med prosjektledelsen. Prosjektet var leiligheter på Ensjø torg i Oslo.  Jeg var med på grunnarbeidet, altså starten av byggeprosjektet. Det var lærerikt, fordi jeg fikk med meg tingene helt fra starten. Helt spesifikt så fulgte jeg opp betongarbeiderne, var med på møter, kalkulerte forskjellige materialbehov osv.

 1. Hvorfor har du sommerjobb?

På NTNU er det veldig teoretisk, så en sommerjobb gir mer praktisk tyngde som er veldig gøy og nyttig. Det er ting jeg lærte om på byggeplassen om sommeren som jeg senere lærte teorien til på studiene, så det er lærerikt. I tillegg får man jo tjent litt penger så man kan leve et litt morsommere studentliv. Man får også kontakter, blir kjent med folk, og får vite litt mer om hva bransjen går ut på. Jeg er generelt veldig fornøyd med Skanska som arbeidsgiver

 1. Hadde du klart deg uten sommerjobben, med tanke på studentbudsjett?

Jeg hadde nok klart meg uten sommerjobben, men det er fordi jeg har jobba som tømrer og spart opp ganske flittig. Men det er absolutt noe man merker, at man har større frihet med jobb.

Les også innlegget om å klare seg på studentbudsjett her.

 

-Stine, Eiendomsutvikling og -forvaltning, 4. år 

 

Leave a Reply